Autor:

Brokolicovo - masová směs

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Brokolice 1 ks
Maso
: kuřecí, krůtí, vepřové, králičí...
400 g
Sůl  
Pepř mletý  
Vejce 1 ks
Česnek 3 stroužek
Zázvor
čerstvě nastrouhaný
1 lžíce
Solamyl (bramborový škrob)
cca
1,5 lžíce
Olej  
Sojová omáčka  
Brokolicovo - masová směs

Postup přípravy:

Brokolici rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a pokrájíme na slabší hranolky.

Maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, mírně osolíme, opepříme, přidáme vejce, nastrouhaný česnek a zázvor, přilijeme sojovou omáčku a promícháme. Pak vše zasypeme lžící solamylu, ještě jednou dobře promícháme a necháme alespoň hodinu odstát a proležet. Pak na rozpálené pánvi s olejem maso osmažíme ze všech stran doměkka a dozlatova. Při smažení kousky masa od sebe oddělíme. Po osmažení vyndáme maso stranou a udržujeme ho v teple.

Brokolici vhodíme do výpeku a za občasného promíchání jí krátce osmažíme. Během smažení si připravíme cca 100 ml vývaru nebo vody, ve které rozmícháme zhruba jednu lžičku solamylu, tímto zalijeme brokolici v pánvi a krátce podusíme, je-li třeba, přilijeme vývar dle potřeby. Dáme pozor, abychom brokolici nerozdusili na kaši, měla by zůstat na skus.

Brokolici v pánvi dochutíme dle své chuti sojovou omáčkou, pepřem, česnekem... a odstavíme. K brokolici přisypeme osmažené maso, lehce promícháme a podáváme.

Podáváme s bramborem, rýží, těstovinami...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Cuketová pomazánka s pistáciemi Cuketa & lilek - skvělá dvojka pro konec léta Články z

Komentáře k receptu: Brokolicovo - masová směs

Komentáře

  1. Wera   21.11.2016 | 19:48 | reagovat |

    Skvele O:-)

  2. Klárka   30.08.2016 | 16:19 | reagovat |

    Moc dobré.Ráda zopakuji.

  3. Dana   03.04.2016 | 20:53 | reagovat |

    Bylo to výborné a moc děkuji za recept :-) . Do teď jsem z brokolice ke své smůle dělala jen polévky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web