Brokolicová omáčka s masem a kurkumou

Hodnocení:

Moje:

40 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g krůtí maso může být i kuřecí nebo vepřové
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      ks cibule
    • 250
      ml smetana 12%
    • sůl
    • pepř mletý
    • kurkuma
    • muškátový oříšek
    • olej
    • hladká mouka může ale nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na nudličky a zprudka osmahneme na oleji. Až začne pouštět šťávu, osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit ve vlastní šťávě.
2
Mezitím si brokolici rozdělíme na růžice (ty větší překrájíme) a propláchneme. Když je maso téměř měkké, promícháme a nasypeme na něj brokolici, kterou opět osolíme, opepříme a posypeme kurkumou (nemusíme s ní šetřit). Podle potřeby podlejeme vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme 5-10 minut, až se vydusí všechna šťáva.
3
Poté zalejeme vodou (dáme jí tolik, kolik chceme omáčky), promícháme a přivedeme k varu. Chvilku povaříme, zahustíme smetanou s moukou a 10 minut za stálého míchání vaříme. Přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku, popřípadě ještě dochutíme solí a kurkumou, necháme ještě chvilku pobublat a je hotovo. :o)
Zařazení: Maso Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.