Brokolice zapečená s drůbežím masem a cuketou

Hodnocení:

Moje:

45 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks brokolice
    • 2
      ks kuřecí maso kuřecí prsa
    • 1
      ks cuketa větší
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 100
      g sýr niva
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks smetana na vaření
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brokolici necháme chvíli spařit a rozebereme na růžičky, cuketu pokrájíme na kousky, kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostičky (posolíme). Na pánvi orestujeme cibuli společeně s česnekem nakrájeným na plátky, přidáme maso a osmahneme. Zapékací misku vysypeme strouhankou. Na dno dáme cuketu, posolíme, opepříme, posypeme paprikou. Na cuketu rozložíme polovinu brokolice, zasypeme orestovanou směsí masa, posypeme polovinou nastrouhané nivy. Další vrstva je opět cuketa a poslední vrstvou brokolice. Vše dáme do trouby asi na 10 minut. Poté zalijeme smetanou s vejci solí, pepřem, muškátovým oříškem. Povrch posypeme zbylou nivou. Pečeme cca 30 minut. Vím, že receptů na zapečenou brokolici je zde spousta, ale většina je s uzeninou. Drůbeží maso dodá jinou chuť, kterou ocenila celá naše rodina.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • M.
    M. |

    23. 8. 2015 14:36

    Pekla jsem dle návodu 40 min a na 200° - jak je již uvedeno v komentáři níže, po půl hodině je zapékací mísa plná vody. Odebírala jsem vodu naběračkou a nechala péct nad uvedený čas v domnění, že se voda vypeče. Po 1 h a 10 min pečení jsem to vzdala. Příště zkusím péct spíše kratší čas (třeba jen 20 min), pouze do změknutí cukety, aby nestihla pustit tolik vody. :-\

  • Radim
    Radim |

    9. 2. 2014 16:12

    Pro nás začátečníky, by bylo fajn uvést kolik že to má být té smetany (200? 250? nebo více ml?). A 30min. pečení opravdu stačí? Já pekl při 230°C a po půl hodině obsah zapékací misky plaval ve vodě, asi uvolněné z cukety :-(. Po další půlhodině už bylo možné mluvit o zapečeném jídle.

  • Mimi
    Mimi |

    11. 2. 2013 13:23

    Tak to si dneska udělám :-)

  • Lenka Pflegerová
    Lenka Pflegerová |

    1. 2. 2010 10:31

    Souhlasím, že je lepší kuřecí maso než uzenina. Určitě to zkusím. Místo cukety nemusí být špatný i lilek.