Autor:

Brokolice zapečená s drůbežím masem a cuketou

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brokolice 1 ks
Kuřecí maso
kuřecí prsa
2 ks
Cuketa
větší
1 ks
Cibule 1 ks
Česnek 4 stroužek
Sýr Niva 100 g
Vejce 2 ks
Smetana na vaření 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Paprika  
Muškátový oříšek  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Brokolici necháme chvíli spařit a rozebereme na růžičky, cuketu pokrájíme na kousky, kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostičky (posolíme). Na pánvi orestujeme cibuli společeně s česnekem nakrájeným na plátky, přidáme maso a osmahneme. Zapékací misku vysypeme strouhankou. Na dno dáme cuketu, posolíme, opepříme, posypeme paprikou. Na cuketu rozložíme polovinu brokolice, zasypeme orestovanou směsí masa, posypeme polovinou nastrouhané nivy. Další vrstva je opět cuketa a poslední vrstvou brokolice. Vše dáme do trouby asi na 10 minut. Poté zalijeme smetanou s vejci solí, pepřem, muškátovým oříškem. Povrch posypeme zbylou nivou. Pečeme cca 30 minut. Vím, že receptů na zapečenou brokolici je zde spousta, ale většina je s uzeninou. Drůbeží maso dodá jinou chuť, kterou ocenila celá naše rodina.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Brokolice zapečená s drůbežím masem a cuketou

Komentáře

  1. M.   23.08.2015 | 14:36 | reagovat | závadný

    Pekla jsem dle návodu 40 min a na 200° - jak je již uvedeno v komentáři níže, po půl hodině je zapékací mísa plná vody. Odebírala jsem vodu naběračkou a nechala péct nad uvedený čas v domnění, že se voda vypeče. Po 1 h a 10 min pečení jsem to vzdala. Příště zkusím péct spíše kratší čas (třeba jen 20 min), pouze do změknutí cukety, aby nestihla pustit tolik vody. :-\

  2. Radim   09.02.2014 | 16:12 | reagovat | závadný

    Pro nás začátečníky, by bylo fajn uvést kolik že to má být té smetany (200? 250? nebo více ml?). A 30min. pečení opravdu stačí? Já pekl při 230°C a po půl hodině obsah zapékací misky plaval ve vodě, asi uvolněné z cukety :-(. Po další půlhodině už bylo možné mluvit o zapečeném jídle.

  3. Mimi   11.02.2013 | 13:23 | reagovat | závadný

    Tak to si dneska udělám :-)

  4. Lenka Pflegerová   01.02.2010 | 10:31 | reagovat | závadný

    Souhlasím, že je lepší kuřecí maso než uzenina. Určitě to zkusím. Místo cukety nemusí být špatný i lilek.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web