Autor:

Brokolice zapečená s drůbežím masem a cuketou

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brokolice 1 ks
Kuřecí maso
kuřecí prsa
2 ks
Cuketa
větší
1 ks
Cibule 1 ks
Česnek 4 stroužek
Sýr Niva 100 g
Vejce 2 ks
Smetana na vaření 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Paprika  
Muškátový oříšek  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Brokolici necháme chvíli spařit a rozebereme na růžičky, cuketu pokrájíme na kousky, kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostičky (posolíme). Na pánvi orestujeme cibuli společeně s česnekem nakrájeným na plátky, přidáme maso a osmahneme. Zapékací misku vysypeme strouhankou. Na dno dáme cuketu, posolíme, opepříme, posypeme paprikou. Na cuketu rozložíme polovinu brokolice, zasypeme orestovanou směsí masa, posypeme polovinou nastrouhané nivy. Další vrstva je opět cuketa a poslední vrstvou brokolice. Vše dáme do trouby asi na 10 minut. Poté zalijeme smetanou s vejci solí, pepřem, muškátovým oříškem. Povrch posypeme zbylou nivou. Pečeme cca 30 minut. Vím, že receptů na zapečenou brokolici je zde spousta, ale většina je s uzeninou. Drůbeží maso dodá jinou chuť, kterou ocenila celá naše rodina.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1
Jarní závitky na špenátě Ingredience s nádechem jara Články z

Komentáře k receptu: Brokolice zapečená s drůbežím masem a cuketou

Komentáře

  1. M.   23.08.2015 | 14:36 | reagovat |

    Pekla jsem dle návodu 40 min a na 200° - jak je již uvedeno v komentáři níže, po půl hodině je zapékací mísa plná vody. Odebírala jsem vodu naběračkou a nechala péct nad uvedený čas v domnění, že se voda vypeče. Po 1 h a 10 min pečení jsem to vzdala. Příště zkusím péct spíše kratší čas (třeba jen 20 min), pouze do změknutí cukety, aby nestihla pustit tolik vody. :-\

  2. Radim   09.02.2014 | 16:12 | reagovat |

    Pro nás začátečníky, by bylo fajn uvést kolik že to má být té smetany (200? 250? nebo více ml?). A 30min. pečení opravdu stačí? Já pekl při 230°C a po půl hodině obsah zapékací misky plaval ve vodě, asi uvolněné z cukety :-(. Po další půlhodině už bylo možné mluvit o zapečeném jídle.

  3. Mimi   11.02.2013 | 13:23 | reagovat |

    Tak to si dneska udělám :-)

  4. Lenka Pflegerová   01.02.2010 | 10:31 | reagovat |

    Souhlasím, že je lepší kuřecí maso než uzenina. Určitě to zkusím. Místo cukety nemusí být špatný i lilek.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sex koučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sex koučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web