Brokolice takřka veganská

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brokolice
    • rajčata
    • cibule
    • voda
    • majoránka
    • pepř mletý
    • česnek
    • sůl
    • ovesný milk (či jiný sušený rostlinný nápoj, vyjma kokos milku
    • sýr uzený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brokolici rozebranou na růžičky, očištěné, nakrájené a slupky zbavené košťály z brokolice dáme na chvíli vařit v páře. Mezitím nakrájíme na plátky rajčata, cibuli a polovinu dávky česneku. Kapkou panenského olivového oleje vymažeme zapékací misku, na kterou klademe povařenou a okapanou brokolici, plátky česneku, na ně rajčata a na ně cibuli a zalijeme okořeněným oves milkem. Ten připravíme dle návodu na obalu (jen dávku trojnásobně zvýšíme, tzn. místo 1 lžíce suchého nápoje na 250 ml horké vody dáme 3 lžíce suchého nápoje).
2
Přidáme druhou polovinu prolisovaného česneku, okořeníme bílým pepřem, majoránkou či dalším libovolným kořením, osolíme, promícháme. Ve vyhřáté troubě zapékáme zhruba 20 minut (orientačně). Před končem pečení můžeme posypat plátky uzeného sýra.
3
Gramáž uvedených surovin záměrně neuvádím, vařím od oka a podle počtu strávníků. Oves milk, či jiný sušený rostlinný nápoj lze sehnat v prodejnách zdravé výživy a v některých větších supermarketech.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.