Brazilský pudink

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 1
      plechovka kondenzované mléko Salko
    • mléko
    • cukr
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy vlijeme konzervu kondenzovaného mléka a konzervu použijeme jako odměrku na mléko. Přidáme tedy dvě konzervy mléka a tři vajíčka. Vše ušleháme šlehačem. Do hrnce dáme na dno cukr a dáme vařit. Když cukr zkaramelizuje, přilijeme tři až čtyři lžíce vody. Zkaramelizovaný cukr nalijeme na dno formy ve které budeme péct pudink a přidáme rozšlehanou směs. Formu přikryjeme alobalem a dáme do trouby do vodní lázně. Pečeme na 180 °C zhruba hodinu a půl, dokud pudink neztuhne. Na závěr, když pudink vychladne ho vyklopíme.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Komentáře k receptu

  • Lenka Hradecká
    Lenka Hradecká |

    2. 5. 2011 13:01

    Pod kategorii slaných chuťovek sice recept nebyl zařazený, ale máte pravdu - kategorie dezertů je vhodnější.

  • Eva1
    Eva1 |

    2. 5. 2011 12:27

    Močníky-dezerty.

  • Eva1
    Eva1 |

    2. 5. 2011 12:17

    Pudink patří do dezertů a ne do slaných chuťovek.

  • Lenka Hradecká
    Lenka Hradecká |

    2. 5. 2011 11:52

    Kategorie "Z mléka / sýra" znamená z mléka nebo sýra:)

  • Eva1
    Eva1 |

    1. 5. 2011 09:02

    Není z mléka a sýru. :'( :'( :'(

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2007 19:04

    come

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    25. 8. 2005 10:06

    Muj recept je 8 vajec na 1 litr mleka, ale ten vypada jeste lepsi:-))

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    25. 8. 2005 10:05

    Je to vyborny, doporucuji vyzkouset...i s tou slehackou:-))) Nedelala jsem to leta, dekuji Monice, ze mi ten recept pripomnela.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 8. 2005 19:51

    V Nemecku se to dela odjakziva pod nazvem krem-karamel. Je to moc chutny dezert, jako dite jsem to zboznovala. Navrh se daval kopecek slehacky, mnaaaaaam:-)