Autor:

Brazilský pudink

Snadné
Ingredience
Vejce 3 ks
Kondenzované mléko
Salko
1 plechovka
Mléko  
Cukr  
Voda  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Do mísy vlijeme konzervu kondenzovaného mléka a konzervu použijeme jako odměrku na mléko. Přidáme tedy dvě konzervy mléka a tři vajíčka. Vše ušleháme šlehačem. Do hrnce dáme na dno cukr a dáme vařit. Když cukr zkaramelizuje, přilijeme tři až čtyři lžíce vody. Zkaramelizovaný cukr nalijeme na dno formy ve které budeme péct pudink a přidáme rozšlehanou směs. Formu přikryjeme alobalem a dáme do trouby do vodní lázně. Pečeme na 180 °C zhruba hodinu a půl, dokud pudink neztuhne. Na závěr, když pudink vychladne ho vyklopíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tvarohový a makový závin Ty nejlepší záviny. Sladké i slané. Články z

Komentáře k receptu: Brazilský pudink

Komentáře

  1. Eva1   01.05.2011 | 9:02 | reagovat |

    Není z mléka a sýru. :'( :'( :'(

    1. Lenka Hradecká   02.05.2011 | 11:52 | reagovat |

      Kategorie "Z mléka / sýra" znamená z mléka nebo sýra:)

      1. Eva1   02.05.2011 | 12:17 | reagovat |

        Pudink patří do dezertů a ne do slaných chuťovek.

        1. Eva1   02.05.2011 | 12:27 | reagovat |

          Močníky-dezerty.

        2. Lenka Hradecká   02.05.2011 | 13:01 | reagovat |

          Pod kategorii slaných chuťovek sice recept nebyl zařazený, ale máte pravdu - kategorie dezertů je vhodnější.

  2. Anonym   24.11.2007 | 19:04 | reagovat |

    come

  3. Airan Novakova   25.08.2005 | 10:06 | reagovat |

    Muj recept je 8 vajec na 1 litr mleka, ale ten vypada jeste lepsi:-))

  4. Airan Novakova   25.08.2005 | 10:05 | reagovat |

    Je to vyborny, doporucuji vyzkouset...i s tou slehackou:-))) Nedelala jsem to leta, dekuji Monice, ze mi ten recept pripomnela.

  5. Anonym   22.08.2005 | 19:51 | reagovat |

    V Nemecku se to dela odjakziva pod nazvem krem-karamel. Je to moc chutny dezert, jako dite jsem to zboznovala. Navrh se daval kopecek slehacky, mnaaaaaam:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web