Autor:

Bratislavské plecko pro Aničku

Střední
Ingredience
Vepřová plec 500 g
Sůl 1 špetka
Cibule 200 g
Sádlo 1 lžíce
Hladká mouka 1 lžíce
Rajčata
menší nebo trocha rajčatového protlaku
2 ks
Červená paprika 1 ks
Masox 1 kostka
Citron 1 plátek
Smetana 2 dl
Kořenová zelenina 100 g
Nakládané okurky
menší
Sterilovaný hrášek
2-3
3 lžíce
Bratislavské plecko pro Aničku

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme rozkrájená rajčata (nebo protlak) a uvedeme do varu. Vložíme maso, přidáme rozkrájenou papriku, kousek citronu (omyté kolečko) a dusíme do měkka. Měkké maso vyndáme, omáčku zjemníme smetanou, provaříme a procedíme. Do omáčky dáme lehce povařenou a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, pokrájené okurky a hrášek. Opět jen krátce povaříme a je hotové. Vložíme maso nakrájené na plátky.

V originál receptu je uvedeno, že maso se má rozříznout na plát, potřít protlakem, smotat do rolády, svázat a pak teprve opékat a dusit, ale takto to je rychlejší a výsledek není příliš rozdílný.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 23 x
2+
4.41 23 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 23x)
Kuřecí cassoulet s fazolemi a klobásou Menu pro přátele Články z

Komentáře k receptu: Bratislavské plecko pro Aničku

Komentáře

  1. marketka.a   05.01.2015 | 21:17 | reagovat | závadný

    Dobrý to bylo, já si to dala s těstovinami a manžel s knedlíkem :-)

  2. jarda   08.12.2014 | 12:42 | reagovat | závadný

    ´Holky na jídle není co zkazit pokud vás to baví.Z nechutí pokazíte i brambory a ještě rodina má po náladě.Znám to moc dobře.Jinak vám fandím.

  3. Jarka   28.09.2014 | 7:35 | reagovat | závadný

    Dala jsem se zlákat a vyzkoušela jsem. Nedobré to nebylo, ale chuť okurky mi tu vadila, připomněla tak trochu znojemskou nebo ptáčky. Také jsem dost dobře nechápala, proč mám kořenovou zeleninu vařit zbytečně ještě někde vedle, tak jsem jí dala povařit rovnou k masu a spíš tím receptu pomohla než ublížila a je to určitě lepší než přidávat masox.

  4. Daniel Sedlák   26.09.2014 | 16:11 | reagovat | závadný

    vařil jsem dnes na zítra a je super omáčka,ale poraďte co k tomu jako příloha.Vidím to rýži :-P :-\

  5. jarda   22.05.2012 | 18:03 | reagovat | závadný

    Původně jsem chtěl vařit svickovou, ale protože jsem pako, koupil jsem vepřové,a tak jsem holt udělal svickovou ala bratislavu.A taky dobrý! Zdravím.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web