Autor:

Bratislavské plecko pro Aničku

Střední
Ingredience
Vepřová plec 500 g
Sůl 1 špetka
Cibule 200 g
Sádlo 1 lžíce
Hladká mouka 1 lžíce
Rajčata
menší nebo trocha rajčatového protlaku
2 ks
Červená paprika 1 ks
Masox 1 kostka
Citron 1 plátek
Smetana 2 dl
Kořenová zelenina 100 g
Nakládané okurky
menší
Sterilovaný hrášek
2-3
3 lžíce
Bratislavské plecko pro Aničku

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme rozkrájená rajčata (nebo protlak) a uvedeme do varu. Vložíme maso, přidáme rozkrájenou papriku, kousek citronu (omyté kolečko) a dusíme do měkka. Měkké maso vyndáme, omáčku zjemníme smetanou, provaříme a procedíme. Do omáčky dáme lehce povařenou a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, pokrájené okurky a hrášek. Opět jen krátce povaříme a je hotové. Vložíme maso nakrájené na plátky.

V originál receptu je uvedeno, že maso se má rozříznout na plát, potřít protlakem, smotat do rolády, svázat a pak teprve opékat a dusit, ale takto to je rychlejší a výsledek není příliš rozdílný.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20 x
1-
4.6 20 5 1
Jahody sladké a milované. Vyzkoušejte úžasné a originální recepty Články z

Komentáře k receptu: Bratislavské plecko pro Aničku

Komentáře

  1. marketka.a   05.01.2015 | 21:17 | reagovat |

    Dobrý to bylo, já si to dala s těstovinami a manžel s knedlíkem :-)

  2. jarda   08.12.2014 | 12:42 | reagovat |

    ´Holky na jídle není co zkazit pokud vás to baví.Z nechutí pokazíte i brambory a ještě rodina má po náladě.Znám to moc dobře.Jinak vám fandím.

  3. Jarka   28.09.2014 | 7:35 | reagovat |

    Dala jsem se zlákat a vyzkoušela jsem. Nedobré to nebylo, ale chuť okurky mi tu vadila, připomněla tak trochu znojemskou nebo ptáčky. Také jsem dost dobře nechápala, proč mám kořenovou zeleninu vařit zbytečně ještě někde vedle, tak jsem jí dala povařit rovnou k masu a spíš tím receptu pomohla než ublížila a je to určitě lepší než přidávat masox.

  4. Daniel Sedlák   26.09.2014 | 16:11 | reagovat |

    vařil jsem dnes na zítra a je super omáčka,ale poraďte co k tomu jako příloha.Vidím to rýži :-P :-\

  5. jarda   22.05.2012 | 18:03 | reagovat |

    Původně jsem chtěl vařit svickovou, ale protože jsem pako, koupil jsem vepřové,a tak jsem holt udělal svickovou ala bratislavu.A taky dobrý! Zdravím.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web