Brambory zapečené se zelím a mletým masem

Hodnocení:

Moje:

75 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g brambory
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      ks cibule
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      ks vejce
    • 4
      lžíce mléko
    • 4
      stroužek česnek 2-4
    • sůl
    • pepř mletý
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí s nadrobno nakrájenou cibulí dusíme mírně podlité vodou asi 20 minut. Brambory ve slupce uvaříme, ale slijeme ještě předtím, než jsou zcela uvařené.
2
Mleté maso promícháme s nakrájenou cibulí, rozetřeným česnekem, osolíme a opepříme.
3
Pekáč vymažeme tukem (nejlépe máslem) a položíme vrstvu mletého masa. Na něj poklademe zelí a na zelí na plátky nakrájené oloupané předvařené brambory. Vrstvy můžeme střídat.
4
Necháme zapéct v troubě asi 10 minut a potom vyjmeme, zalijeme vejcem rozmíchaným v mléce a dáme do trouby ke konečnému zapečení.
5
Celkově zapékáme 30-40 minut.
Zařazení: Maso Mleté
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • polmari
    polmari |

    14. 5. 2012 07:47

    Dělám bez předvaření a je to absolutně mňam - zelí použijte i s nálevem, aby měly brambory dost páry. Do mleté přidávám ještě 1 vejce a hrstičku strouhanky. Pekáč není třeba vymazávat - v mleté je tuku až až. Každou vrstvu brambor nezapomeňte osolit a opepřit. :-P

  • kohoutman
    kohoutman |

    13. 5. 2012 14:02

    Jednoduché,rychlé, chutné. (místo mléka jsme přidali smetanu) ;-)