Brambory ve slanině

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
45 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 12
      ks brambory středně velkých, lojovitých
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžička kmín
    • 300
      g špenát
    • 1
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 80
      g sýr gouda
    • 12
      plátek anglická slanina
    • 2
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté brambory oloupeme.
2
Očištěný špenát několik minut povaříme a necháme okapat. Posekaný česnek dusíme spolu se špenátem na lžíci másla asi 4 minuty, osolíme, opepříme.
3
Brambory podélně rozpůlíme a trochu vydlabeme. Polovinu brambor naplníme špenátem a na kostičky nakrájeným sýrem, druhou polovinou je přikryjeme. Brambory ovineme plátkem slaniny.
4
Troubu předehřejeme na 180 °C. Rozehřejeme 2 lžíce másla a olej a brambory potřeme. Klademe na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 15 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.
Zařazení: Pokrmy Z brambor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu