Autor:

Brambory v ohni

Střední
Ingredience
Brambory  
Česnek  
Tymián  
Sůl  
Panenský olivový olej
nejlépe původem z Kréty
 

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Brambory

Neloupané brambory podélně rozpůlíme, kulatou stranu můžeme párkrát lehce naříznout, poté brambory uvaříme ve slané vodě doměkka, opatrně vyjmeme z vody, klademe na male čtverečky alobalu, z obou stran osolíme, posypeme troškou tymiánu, přidáme trochu prolisovaného česneku a zakápneme olivovým olejem. Každou půlku takto zvlášť zabalíme do jejího čtverečku alobalu a klademe do ohniska nebo do rozžhaveného dřevěného uhlí.

Brambory jsou hotové až rovná, hladká strana půlek je mírně křupavá. Brambory lze také grilovat na roštu (nejprve několik minut v alobalu a pote bez), chuťově to ale není ono.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1

Komentáře k receptu: Brambory v ohni

Komentáře

  1. No já nevim   06.11.2010 | 12:59 | reagovat |

    To mi přijde trošku komplikovaný, my jsme vždycky do popela naházeli syrový brambory a za pár hodin byly hotový, jenom posolit (a někdy ani to ne) a sníst, to jsou ty pravý brambory z ohně. I když tohle musí bejt taky dobrý. :-)

  2. Andrea Kyselá   20.07.2008 | 22:42 | reagovat |

    Pane Schmidte, proč má být olej právě z Kréty, když na celém světě je za nejlepší považován olej ze Španělska?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web