Brambory v ohni

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • česnek
    • tymián
    • sůl
    • panenský olivový olej nejlépe původem z Kréty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Neloupané brambory podélně rozpůlíme, kulatou stranu můžeme párkrát lehce naříznout, poté brambory uvaříme ve slané vodě doměkka, opatrně vyjmeme z vody, klademe na male čtverečky alobalu, z obou stran osolíme, posypeme troškou tymiánu, přidáme trochu prolisovaného česneku a zakápneme olivovým olejem. Každou půlku takto zvlášť zabalíme do jejího čtverečku alobalu a klademe do ohniska nebo do rozžhaveného dřevěného uhlí.
2
Brambory jsou hotové až rovná, hladká strana půlek je mírně křupavá. Brambory lze také grilovat na roštu (nejprve několik minut v alobalu a pote bez), chuťově to ale není ono.
Zařazení: Přílohy Brambory

Komentáře k receptu

  • No já nevim
    No já nevim |

    6. 11. 2010 12:59

    To mi přijde trošku komplikovaný, my jsme vždycky do popela naházeli syrový brambory a za pár hodin byly hotový, jenom posolit (a někdy ani to ne) a sníst, to jsou ty pravý brambory z ohně. I když tohle musí bejt taky dobrý. :-)

  • Andrea Kyselá
    Andrea Kyselá |

    20. 7. 2008 22:42

    Pane Schmidte, proč má být olej právě z Kréty, když na celém světě je za nejlepší považován olej ze Španělska?