Brambory s růžičkovou kapustou a uzeným

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kapusta
    • 500
      g brambory
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 200
      g uzené maso
    • 1
      ks cibule
    • 40
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 150
      ml mléko
    • 250
      ml smetana
    • 6
      snítka tymián
    • 50
      g vlašské jádra posekaná
    • 100
      g sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustu očistíme a omyjeme. Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Obojí vložíme do vroucí vody a vaříme asi 15 minut. Scedíme, necháme okapat a přitom zachytíme tekutinu.
2
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, posekáme a zesklovatíme na másle. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou z vařené zeleniny, přidáme mléko a smetanu. Necháme vzkypět, osolíme a opepříme, přidáme lístky tymiánu.
3
Troubu předehřejeme na 200 °C. Do formy dáme růžičkovou kapustu, brambory, uzené a vše posypeme ořechy. Zalijeme omáčkou a posypeme sýrem. Pečeme asi 35 minut.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    31. 10. 2010 18:54

    ...tohle vidím taky jako hlavní jídlo a ne jako přílohu :-\