Autor:

Brambory po řecku

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory 800 g
Paprika
červená a žlutá
2 ks
Pórek 1 ks
Olej  
Sůl  
Pepř mletý  
Sýr 200 g
Tymián 1 svazek
Česnek 1 stroužek

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor, Ze zeleniny

Brambory nakrájíme na plátky a na oleji opečeme dozlata (asi 20 minut). Často obracíme. Osolíme, opepříme. Na jiné pánvi na trošce oleje asi 10 minut opékáme na nudličky nakrájené papriky, nakrájený pórek a česnek. Osolíme, opepříme. Opatrně vmícháme brambory, na kostičky nakrájený sýr a prudce prohřejeme. Porce posypeme lístky tymiánu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
(Ne)bezpečná exotika. Jak ovoce vybírat a skladovat? Články z

Komentáře k receptu: Brambory po řecku

Komentáře

  1. adriana z Recka   06.12.2007 | 17:34 | reagovat |

    Prave recke brambory jsou v troube pecene a olejovym oleji s trpskou soli a oreganu.Citron se pouziva spise na maso.Jenom na vysvetleni.

  2. Tereza Jarčušková   18.01.2006 | 16:04 | reagovat |

    Janka, ja to neberiem tak, že sa cítim dotknutá. Vôbec nie, len som povedala svoj názor. Ja som si ten recept skutočne doniesla z dovolenky v Grécku.

  3. Jana   18.01.2006 | 2:09 | reagovat |

    Pani Terezo recept na recke brambory je v receptech.Kdyz si date v recke restauraci,jakekolivrecke jidlo,dostanete ryzi,recke brambory a recky salat.Jidlo se podava s pita chleba,ktery se namaci do tzaziky omacky.Mame zde ve Vancouveru hodne reckych restauraci a obchodu.Nechtela jsem se vas nijak dotknout,to je tak pro zajimavost.Diskuse je preci vzdy dobra a poucna.

    1. misi   25.11.2012 | 12:48 | reagovat |

      no nechci vam nic rikat ale ani vas popis co tu popisujete jsme v reckych tavernach nedostali takze pokud jite tam u vas v nejakych radoby reckych hospodach nechte si prosim komentare az nekdy budete v recku tak pak neco povidejte jak co se kde podava. ne u kazdyho jidla se podava pita chleba ... navic u u nas co recept to jinaj viz treba bramborovej salat takze taky dost zalezi na tom v jakym kotou recka pani byla. pac na krete jsme jidlo meli trochu jiny nez treba na korfu. . . ale ono je desne lehky neco soudit jen podle toho co se podava v reckych restauracich tam kde bydlim ono i frape primo v recku a frape v prazsky recky hodpode chutna docela odlisne

  4. Radvan Zámečník   17.01.2006 | 18:54 | reagovat |

    No, pravá valašská slivovice je jiná než slivovice z valašska z Vizovic. Tím chci říct, že variant je mnoho a každý používá idgredience dle své možnosti. Řekové, Sasové, Slované a mnohé tisíce dalších národností. Nekritizujte národní kuchyni, i kdyby měla být pro velmi menší menšinu !

  5. Tereza Jarčušková   17.01.2006 | 10:04 | reagovat |

    Pravé... Čo je pravé ? Tiež robievame francúzske zamiaky a Francúzi o takých zemiakoch ani nechyrujú. A potom, nenazvala som recept "Pravé zemiaky po grécky". A pochybujem, že Gréci robia zemiaky len na tento jeden spôsob. Takže ak si donesiem recept z Grécka, aj keď iný ako poznáte Vy, je tiež po grécky.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit? Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit?
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web