Brambory po řecku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g brambory
    • 2
      ks paprika červená a žlutá
    • 1
      ks pórek
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 200
      g sýr
    • 1
      svazek tymián
    • 1
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nakrájíme na plátky a na oleji opečeme dozlata (asi 20 minut). Často obracíme. Osolíme, opepříme. Na jiné pánvi na trošce oleje asi 10 minut opékáme na nudličky nakrájené papriky, nakrájený pórek a česnek. Osolíme, opepříme. Opatrně vmícháme brambory, na kostičky nakrájený sýr a prudce prohřejeme. Porce posypeme lístky tymiánu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lucia
    lucia |

    29. 1. 2014 14:26

    ja si takto zvyknem pripraviť zemiačiky od mccain, opražím na panvice na troche oleja alebo masla, pridám korenie a aj zeleninku a potom už iba nejaký dresing.

  • misi
    misi |

    25. 11. 2012 12:48

    no nechci vam nic rikat ale ani vas popis co tu popisujete jsme v reckych tavernach nedostali takze pokud jite tam u vas v nejakych radoby reckych hospodach nechte si prosim komentare az nekdy budete v recku tak pak neco povidejte jak co se kde podava. ne u kazdyho jidla se podava pita chleba ... navic u u nas co recept to jinaj viz treba bramborovej salat takze taky dost zalezi na tom v jakym kotou recka pani byla. pac na krete jsme jidlo meli trochu jiny nez treba na korfu. . . ale ono je desne lehky neco soudit jen podle toho co se podava v reckych restauracich tam kde bydlim ono i frape primo v recku a frape v prazsky recky hodpode chutna docela odlisne

  • adriana z Recka
    adriana z Recka |

    6. 12. 2007 17:34

    Prave recke brambory jsou v troube pecene a olejovym oleji s trpskou soli a oreganu.Citron se pouziva spise na maso.Jenom na vysvetleni.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    18. 1. 2006 16:04

    Janka, ja to neberiem tak, že sa cítim dotknutá. Vôbec nie, len som povedala svoj názor. Ja som si ten recept skutočne doniesla z dovolenky v Grécku.

  • Jana
    Jana |

    18. 1. 2006 02:09

    Pani Terezo recept na recke brambory je v receptech.Kdyz si date v recke restauraci,jakekolivrecke jidlo,dostanete ryzi,recke brambory a recky salat.Jidlo se podava s pita chleba,ktery se namaci do tzaziky omacky.Mame zde ve Vancouveru hodne reckych restauraci a obchodu.Nechtela jsem se vas nijak dotknout,to je tak pro zajimavost.Diskuse je preci vzdy dobra a poucna.

  • Radvan Zámečník
    Radvan Zámečník |

    17. 1. 2006 18:54

    No, pravá valašská slivovice je jiná než slivovice z valašska z Vizovic. Tím chci říct, že variant je mnoho a každý používá idgredience dle své možnosti. Řekové, Sasové, Slované a mnohé tisíce dalších národností. Nekritizujte národní kuchyni, i kdyby měla být pro velmi menší menšinu !

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    17. 1. 2006 10:04

    Pravé... Čo je pravé ? Tiež robievame francúzske zamiaky a Francúzi o takých zemiakoch ani nechyrujú. A potom, nenazvala som recept "Pravé zemiaky po grécky". A pochybujem, že Gréci robia zemiaky len na tento jeden spôsob. Takže ak si donesiem recept z Grécka, aj keď iný ako poznáte Vy, je tiež po grécky.

  • Jana
    Jana |

    16. 1. 2006 23:02

    Prave brambory po recku jsou pecene v troube s troskou citronove stavy,takze maji jemne navynulou chut.Rozhodne ne zadna zelenina.