Autor:

Brambory po řecku

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory 800 g
Paprika
červená a žlutá
2 ks
Pórek 1 ks
Olej  
Sůl  
Pepř mletý  
Sýr 200 g
Tymián 1 svazek
Česnek 1 stroužek

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor, Ze zeleniny

Brambory nakrájíme na plátky a na oleji opečeme dozlata (asi 20 minut). Často obracíme. Osolíme, opepříme. Na jiné pánvi na trošce oleje asi 10 minut opékáme na nudličky nakrájené papriky, nakrájený pórek a česnek. Osolíme, opepříme. Opatrně vmícháme brambory, na kostičky nakrájený sýr a prudce prohřejeme. Porce posypeme lístky tymiánu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Barevné přílohy k pečínkám 4 recepty na výborné přílohy k pečínkám Články z

Komentáře k receptu: Brambory po řecku

Komentáře

  1. adriana z Recka   06.12.2007 | 17:34 | reagovat |

    Prave recke brambory jsou v troube pecene a olejovym oleji s trpskou soli a oreganu.Citron se pouziva spise na maso.Jenom na vysvetleni.

  2. Tereza Jarčušková   18.01.2006 | 16:04 | reagovat |

    Janka, ja to neberiem tak, že sa cítim dotknutá. Vôbec nie, len som povedala svoj názor. Ja som si ten recept skutočne doniesla z dovolenky v Grécku.

  3. Jana   18.01.2006 | 2:09 | reagovat |

    Pani Terezo recept na recke brambory je v receptech.Kdyz si date v recke restauraci,jakekolivrecke jidlo,dostanete ryzi,recke brambory a recky salat.Jidlo se podava s pita chleba,ktery se namaci do tzaziky omacky.Mame zde ve Vancouveru hodne reckych restauraci a obchodu.Nechtela jsem se vas nijak dotknout,to je tak pro zajimavost.Diskuse je preci vzdy dobra a poucna.

    1. misi   25.11.2012 | 12:48 | reagovat |

      no nechci vam nic rikat ale ani vas popis co tu popisujete jsme v reckych tavernach nedostali takze pokud jite tam u vas v nejakych radoby reckych hospodach nechte si prosim komentare az nekdy budete v recku tak pak neco povidejte jak co se kde podava. ne u kazdyho jidla se podava pita chleba ... navic u u nas co recept to jinaj viz treba bramborovej salat takze taky dost zalezi na tom v jakym kotou recka pani byla. pac na krete jsme jidlo meli trochu jiny nez treba na korfu. . . ale ono je desne lehky neco soudit jen podle toho co se podava v reckych restauracich tam kde bydlim ono i frape primo v recku a frape v prazsky recky hodpode chutna docela odlisne

  4. Radvan Zámečník   17.01.2006 | 18:54 | reagovat |

    No, pravá valašská slivovice je jiná než slivovice z valašska z Vizovic. Tím chci říct, že variant je mnoho a každý používá idgredience dle své možnosti. Řekové, Sasové, Slované a mnohé tisíce dalších národností. Nekritizujte národní kuchyni, i kdyby měla být pro velmi menší menšinu !

  5. Tereza Jarčušková   17.01.2006 | 10:04 | reagovat |

    Pravé... Čo je pravé ? Tiež robievame francúzske zamiaky a Francúzi o takých zemiakoch ani nechyrujú. A potom, nenazvala som recept "Pravé zemiaky po grécky". A pochybujem, že Gréci robia zemiaky len na tento jeden spôsob. Takže ak si donesiem recept z Grécka, aj keď iný ako poznáte Vy, je tiež po grécky.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web