Brambory pečené s nivou a anglickou slaninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: GiMa

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory nové malé
    • 1
      špetka kmín
    • sůl
    • 1
      lžička majoránka
    • 5
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce olej
    • 150
      g anglická slanina
    • 250
      g sýr niva nebo jiný sýr s modrou plísní

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rychlé, snadné a chutné :-)
2
Hlavní surovinou jsou malé brambory, čím menší tím lepší. Případně větší pokrájejte na měsíčky (střední bramboru 6cm dlouhou dělím na 6 kousků). Nejlepší jsou rané, ale můžete použít i normální. Hlavně aby neměli klíčky. Dělají se i se slupkou.
3
Přádně opláchněte a dejte na 5 minut vařit do hrnce s vodou, solí a kmínem, aby byly napolo uvařené.
4
Slijte ještě v hrnci přidejte olej, majoránku a pěkně pod pokličkou protřepejte obsah, aby byly všechny brambory obalené kořením.
5
Naskládejte na pekáč, tak aby byly v jedné vrstvě, posolte a dejte do trouby rozpálené na 180stupňů. Pečte cca 10minut dokud nezačnou zlátnout.
6
Poté přidejte na plátky pokrájený česnek (můžete místo plátků použít prolisovaný česnek) a dále pečte cca 5minut.
7
Poté všechny brambory posypeje nivou (plátky nebo rozdrobit) a zaskládejte anglickou slaninou a pečte dalších 10minut dokud se slanina nevypeče a brambory nemají kůrku.
8
Kdo má doma mikrovlnku s Crisp funkcí, může je dělat i na crisp pánvi, akorát se časy zkrátí o 1/3.
9
Podávejte s tatarkou.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.