Brambory nakyselo

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g brambory
    • 80
      g slanina
    • 30
      g máslo
    • 10
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      šálek vepřový vývar
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžička pepř drcený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařené brambory nakrájíme na silnější plátky. Na kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme na másle, přidáme mouku, když začne zlátnout přidáme cukr, vývar a vaříme, až je vývaru jen velmi malé množství.
2
Vlijeme ocet a brambory a vaříme dokud se vývar nevyvaří. Hotové brambory sypeme drceným pepřem a podáváme k uzenému masu nebo k sekané.
Zařazení: Přílohy Brambory

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    11. 7. 2004 17:51

    Doporučuji