Bramborový závin s houbami

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g brambory ve slupce
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 300
      g čerstvé houby 200-300
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks pórek menší
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      špetka pepř mletý
    • mouka na vál
    • žloutek na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozehřátém másle orestujeme pórek nakrájený na kolečka, mrkev hrubě nastrouhanou, nakrájené houby, osolíme, opepříme, podusíme doměkka. Pak směs zalijeme 3 vejci, za stálého míchání necháme ztuhnout, odstavíme.
2
Vychladlé uvařené brambory oloupeme, jemně nastrouháme nebo prolisujeme, přidáme 1 vejce a mouku, rychle zpracujeme těsto. Rozválíme ho na pomoučněném válu, potřeme vychladlou náplní, svineme a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme žloutkem, pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
3
Podáváme teplé i studené. Lze použít i bramborové těsto v prášku.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    28. 9. 2014 16:26

    Tento závin mě chuťově příliš nenadchnul, opakovat nebudu.S těstem se pracovalo špatně, přenést ho na plech bylo prakticky nemožné, proto doporučuji válet přímo na plechu.