Bramborový třesanec

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1500
      g brambory
    • 500
      g hrubá mouka
    • sůl
    • sádlo na pekáč
    • vejce (event. 1 vejce a 1/4 l mléka -nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle do hlubší mísy, přidáme mouku, sůl a opatrně protřeseme tak, aby brambory byly obalené v mouce - nesmí se spojit do jednolité masy. Pekáč vymažeme hodně sádlem, vsypeme do něj brambory a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme do zlatova, jednou obrátit. Po upečení ještě domastíme. Také můžeme polít mlékem s rozšlehaným vejcem a nechat dopéct.
2
Podáváme k masovým pokrmům, ale chutnají i jen s mlékem nebo kyškou.

Komentáře k receptu

  • iljuša
    iljuša |

    28. 1. 2008 23:13

    Musím ozkoušet, sbíhají se nám sliny, máme rádi tato "pravěká jídla". Napíši, jak nám chutnalo :-))