Autor:

Bramborový třesanec

Snadné
Ingredience
Brambory 1500 g
Hrubá mouka 500 g
Sůl  
Sádlo
na pekáč
 
Vejce
(event. 1 vejce a 1/4 l mléka -nemusí být)
 

Postup přípravy:

Brambory nastrouháme na hrubém struhadle do hlubší mísy, přidáme mouku, sůl a opatrně protřeseme tak, aby brambory byly obalené v mouce - nesmí se spojit do jednolité masy. Pekáč vymažeme hodně sádlem, vsypeme do něj brambory a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme do zlatova, jednou obrátit. Po upečení ještě domastíme. Také můžeme polít mlékem s rozšlehaným vejcem a nechat dopéct.
Podáváme k masovým pokrmům, ale chutnají i jen s mlékem nebo kyškou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Bramborový třesanec

Komentáře

  1. iljuša   28.01.2008 | 23:13 | reagovat |

    Musím ozkoušet, sbíhají se nám sliny, máme rádi tato "pravěká jídla". Napíši, jak nám chutnalo :-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web