Autor:

Bramborový salát podle mámy

Střední
Ingredience
Brambory 1 kg
Vejce 7 ks
Zelenina 2 sklenice
Hořčice plnotučná 3 lžíce
Cibule 1 ks
Rostlinný olej 1 dl
Sůl  
Cukr  
Ocet  

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Brambory uvaříme ve slupce, oloupu a nakrájíme na kostičky. Zeleninu bez nálevu smícháme s hořčicí a nakrájenou cibulkou. Ve větším množství oleje uděláme míchaná vajíčka - hodně oleje, aby byla řídká. Smícháme je se zeleninou, osolíme, přidáme brambory a podle potřeby dochutíme troškou nálevu ze zeleniny - případně dokyselíme, osladíme, opepříme.

Děláme tento salát uz hodně dlouho a míchaná vajíčka mu dodají správnou konzistenci i chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Bramborový salát podle mámy

Komentáře

  1. Anonym   18.12.2006 | 23:46 | reagovat | závadný

    Víte že bramborový salát v klasicky známé podobě se v Česku objevil až po druhé světové válce? A že ve většině evropských zemí se takto nedělá? A že je docela dobře možné, že se k nám dostal z Ruska?

  2. Anonym   18.12.2006 | 16:53 | reagovat | závadný

    Každý má asi ten svůj vyzkoušený salátek. Já zase uvařím mrkev, kousek celeru a kousek petržele společně s bramborami. Přidávám vejce vařená natvrdo, pokrájené oloupané jablíčko, pokrájenou kyselou okurku, na drobno pokrájenou cibuli, pokrájenou šunku, trošku hořčice, zakysanou smetanu a bílý jogurt asi půl na půl, citronovou šťávu, trošku Podravky, špetku zeleného mletého pepře, nadrobenou sušenou celerovou, petrželovou a libečkovou nať. Připravím aspoň hodinu před konzumací a nechám v chladu trochu odležet.

  3. Anonym   10.01.2006 | 10:50 | reagovat | závadný

    A kde jsi mily Gatariku videl v tomhle salatu majonezu?

  4. gatarik   23.12.2005 | 2:15 | reagovat | závadný

    neni nad cerstve jemne uvarenou zeleninu-cerel,mrkev na kosticky nakrajenou,nakladana zelenina je plna chemie a kyselosti. nakladana okurka prida salatu jemnou kyselost. doporucuji jemne nakrajenou cibuli sparit horkou vodou.misto tucne majonezy pouzivam jogurtovou majonezu. dobrou chut.

  5. Marcela Vrabcová   22.11.2005 | 14:59 | reagovat | závadný

    Anonym ma pravdu. Davam tam zeleninu, ktera se jmenuje Zelenina do bramboroveho salatu a je myslim od Hame. Olej pouzivam klasicky slunecnicovy a vajicka do nej supnu syrova a udelam michanici. Ten nalev ze zeleniny vetsinou jeste trochu okyselim, opeprim, proste podle toho, jak mi zrovna prijde k chuti. Obcas pak dokyseluji a trosku doslazuji i cely salat. Pokazde mam asi jinou chut. Je to zajimava zmena oproti majonezovym zalatum.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web