Bramborový salát po našem

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vařené brambory ve slupce, po zchladnutí oloupané
    • 3
      ks vařená vejce oloupaná
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g nakládané okurky sladkokyselé, hrubě nastrouhané
    • 200
      g sterilovaná zelenina do bramborového salátu (sladkokyselá), scezená 150 -
    • 150
      g gothaj jemně pokrájený
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná cca
    • 300
      g majonéza (můžeme zkombinovat se zakysanou smetanou) cca
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory a vejce pokrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, nastrouhané (nebo jemně pokrájené) okurky, drobně pokrájený salám a okapanou sladkokyselou sterilovanou zeleninu (používám svou, domácí, z kořenové zeleniny). Dle chuti opepříme, osolíme, přidáme hořčici (2-3 lžíce) a majolku (nebo tučnou zakysanku). Vše dobře promícháme a salát uložíme do chladna proležet, nejlépe přes noc.
2
Podáváme jako přílohu k řízkům, kuřeti, klobásám... Lze ho použít i jako podklad na chlebíčky, kde větší kousky rozmačkáme v hlubokém talíři vidličkou.
3
Pokud chceme salát bezmasý, vynecháme salám.
4
Mísu se salátem můžeme před podáváním na stůl dozdobit do slavnostnější podoby zeleninou, vejcem, uzeninou...

Komentáře k receptu

  • Petra Medáčková
    Petra Medáčková |

    11. 4. 2017 08:04

    Salát byl tak dobrý, že by se dal jíst i bez řízků :-) děkuji za recept, který ráda brzy zopakuji.