Bramborový salát po indicku

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 200
      g pórek
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      svazek jarní cibulka s natí
    • 300
      g bílý jogurt
    • 100
      g zakysaná smetana
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • 0,5
      lžička mletý kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek
    • petrželová nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme v slupce, oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a papriku, cibuli nakrájenou na tenká kolečka. Přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek. Vše dobře promícháme.
2
Jogurt rozšleháme se smetanou a šťávou, přidáme prolisovaný česnek, sekanú nať, osolíme, opepříme. Přidáme na suché pánvi opražený kmín.
3
Přelijeme salát, promícháme a necháme odstát.
Zařazení: Přílohy Brambory

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    4. 9. 2007 09:57

    Svetlanka, šalát sa je studený, na ohni je pripravený len ten kmín, ktorý sa opraží nasucho a pridá k šalátu.

  • Světlana
    Světlana |

    17. 1. 2007 22:19

    Rozumím tomu dobře, že salát se jí teplý?

  • Zuzu
    Zuzu |

    14. 1. 2007 13:36

    Salát je výborný, jen jsem vynechala rajčata a protože u slova indický se mi vždy vybaví kari, ke kmínu jsem opražila i trochu kari koření. Salát je pikantní a jiný.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 9. 2005 13:40

    Ten salat miluji! Akorat delavam to s majolkou misto kysane smetany a bez citronu - ale to jsem se trosku pripusobila chuti v rodine. Doporucuji vyzkouset, je to prijemne spestreni jidelnicku. Je to vynikajici k rizkum nebo obalovane file. Airan