Bramborový makovec

Střední
Ingredience
Brambory 200 g
Krupice 40 g
Mák mletý 100 g
Cukr 150 g
Vejce 2 ks
Mléko 4 lžíce
Prášek do pečiva 1 balení
Vanilkový cukr 1 balení
Skořice  
Hřebíček  
Citronová kůra  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Žloutky utřeme s cukrem a mlékem do pěny, přidáme najemno nastrouhané brambory, krupici, skořici, špetku mletého hřebíčku, citronovou kůru, mák, prášek do pečiva a nakonec vmícháme sníh ze 2 bílků.

Těsto dáme do vymazané vysypané dortové nebo koláčové formy a pečeme na 175 °C. Necháme vychladnout a mažeme rybízovou zavařeninou nebo polejeme polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Bramborový makovec

Komentáře

  1. Andrea P.   26.05.2015 | 8:19 | reagovat | závadný

    Já tam dávám brambory syrové, tento recept se nese u nás v rodině již několik let a vždy s obrovským úspěchem.. Nemohu moc soudit kolik dní vydrží vláčný, protože déle jak dva dny nám nevydrží ani dva plechy, ale každopádně i mě makovec strašně moc chutná.Protože právě suchý není ;) :-) :-) :-)

  2. Tereza J.   08.05.2008 | 14:51 | reagovat | závadný

    Jolanka, do múčnikov sa používajú vždy zemiaky varené v šupke, majú inú chuť a hodia sa tam lepšie.

  3. Jolana Janková   08.05.2008 | 8:08 | reagovat | závadný

    Mám stejný dotaz jako anonym před rokem, nevíte někdo? A taky by mě zajímalo, proč musí být ty brambory vařené ve slupce? Děkuji

  4. Anonym   02.05.2007 | 10:10 | reagovat | závadný

    Není to ten makovec, který se kdysi prodával v těch tuhých alobalových formách? Po tomto jsem bláznila a mám právě pocit, že byl z brambor, byl takový vláčný, pórovitý, pokud se dobře pamatuji s citronovou polevou...

  5. Hana Rožníčková   28.09.2006 | 16:25 | reagovat | závadný

    To musí být dobré, myslím, že i dlouho vláčné.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web