Autor:

Bramborový kugel

Střední
Ingredience
Brambory 1,5 kg
Vejce 3 ks
Pepř mletý  
Sůl  
Tuk  
Cibule
3 střední nebo 2 velké
 
Macesová moučka 50 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory nastrouháme a slijeme přebytečnou tekutinu. Cibuli také nastrouháme. Osolíme, mírně opepříme, smícháme s macesovou moučkou a žloutky z vajec. Z bílků uděláme pevný sníh a do těsta ho opatrně vmísíme. Vše rozprostřeme na vymazaný pekáč a pečeme ve středně horké troubě přikryté. (Kugel by měl trochu vyběhnout díky sněhu, těsto je ale těžké, a když nevyběhne, nevadí, bude dobrý i tak.) Po asi půl hodině se může odkrýt a nakonec je dobré trochu přitopit a vytvořit kůrčičku. Dá se jíst i studený.

Poznámka autora: Místo macesové moučky lze použít hrubou mouku, ale je jí potřeba dát víc, asi tak o třetinu, ale strašně špatně se to odhaduje.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Bramborový kugel

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web