Autor:

Bramborový drobenkový koláč

Střední
Ingredience
Brambory 500 g
Cukr krystal 3 lžíce
Hrubá mouka 200 g
Sůl  
Zavařenina  
Máslo 2 lžíce
Moučkový cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Den předem vařené brambory nastrouháme na vál, osolíme, přidáme cukr, mouku a rozmícháme těsto, aby bylo jako drobenka. Vymastíme dortovou formu, polovinu hmoty nasypeme na dno, lehce zarovnáme, pomažeme zavařeninou a navrch nasypeme zbylou část drobenky. Pokapeme rozehřátým máslem, posypeme cukrem a pečeme v dobře vyhřáté troubě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tvarohový a makový závin Ty nejlepší záviny. Sladké i slané. Články z

Komentáře k receptu: Bramborový drobenkový koláč

Komentáře

  1. Hana Jelínková   10.03.2009 | 12:36 | reagovat |

    recept jsem měla už dlouho vytisknutý, teprve včera ho vyzkoušela.Přidala jsem do těsta skořici a možná by nebylo špatné kakao. Více by se překryla chuť brambor.Ale koláč mi docela chutná. Je to zas něco trochu jiného.

  2. Alena Šebestová   29.01.2005 | 14:31 | reagovat |

    S tímto receptem jsem neuspěla. je tam moc brambor.. Řekla bych že je to spíše bramborový nákyp.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web