Bramborový bramborák

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • česnek
    • majoránka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a nastruháme, ale jen tolik kolik se nám vejde na pánev.
2
Přidáme prolisovaný česnek, majoránku a sůl podle libosti.
3
Lžící klademe na pánev a uděláme tenší placku asi velikosti dlaně. Může být i větší, ale menší se lépe obrací.
4
Zvolna smažíme do zlatova. Můžeme smažit na oleji, nebo pokud máme dobrou nepřilnavou pánev tak i bez oleje.
5
Než se nám první dávka upeče, tak si zatím nastrouháme další brambory.
6
Je to proto, aby nám nepustily vodu.
7
Hotové jíme jen tak nebo můžeme posypat sýrem, přidat maso atd.
8
Ti co ochutnali, tak říkají, že je to lepší, než klasický bramborák.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Martina F
    Martina F |

    30. 7. 2008 18:28

    výborný bramboráčky, jen jsem ještě přihodila vajíčko

  • Máří
    Máří |

    18. 4. 2007 16:35

    Milý anonyme, v klasickém bramboráku je navíc vejce a mouka! Může být i uzenina nebo škvarky.

  • Anonym
    Anonym |

    18. 4. 2007 14:02

    A jaký je klasický bramborák,když ne tenhle? :-)))

  • D K
    D K |

    18. 4. 2007 13:40

    Ta výška placky přes jeden centimetr mi připadá trochu moc. Já je dělám, jak už jsem psala v receptu tenší a potom jsou krásně křupavé. Nedovedu si to tak vysoké představit, na bramborák mi to nějak nesedí.

  • Jindřich Mates
    Jindřich Mates |

    17. 4. 2007 13:08

    Přesně podle Vašeho receptu ale doplňuji nějakouuzeninou a po otočení zaleji jedním vajíčkem.Ideální výška placky něco málo přes jeden centimetr.

  • monade
    monade |

    22. 2. 2007 22:03

    Jo to my děláváme taky a natíráme někdy kečupem, i sýrem :-)

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    22. 2. 2007 10:28

    Dobré, tak dělám také, ale na celou pánev a okraje úplně do tenka a potom placek krásně křupe.K tomu kyšku a je to koncert pro bohy.