Autor:

Bramborový bác zjednodušený

15 minut PT0H15M
Snadné
Ingredience
Bramborové těsto
směs na knedlíky v prášku (125 g)
1 balíček
Mléko 1/2 l
Droždí 42 g
Polohrubá mouka 250 g
Vejce 1 ks
Škvarky
cca + libovolná uzenina, uzené maso, vyškvařená slanina
100 g
Sádlo 5 lžíce
Majoránka  
Česnek  
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Zaděláme těsto spíš řidší, ochutíme jako na bramboráky, necháme vykynout na dvojnásobek. Plech s vysokým okrajem hodně vymastíme sádlem (použijeme tuk z vyškvařené slaniny), nalijeme těsto a znovu necháme vykynout. Pečeme ve středně teplé troubě, až okraje začnou růžovět. Jíme teplé i studené.
Pokud chcete vyzkoušet klasickou verzi, uberte mléka, místo kaše dejte několik strouhaných okapaných brambor a moukou dolaďte konsistenci litého kynutého těsta.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Švarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Bramborový bác zjednodušený

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web