Bramborovo-pivní chléb dle Ládi Hrušky

Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Pivo
vlažného
1,5 l
Brambory
uvařené
2 ks
Sušené droždí 1 ks
Drcený kmín 2 lžička
Sůl 2 lžička
Cukr 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ostatní

Předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Ty pak ve větší míse smícháme s moukou, droždím, pivem, kmínem, solí a cukrem. Vše pořádně promícháme.

Musíme však použít ruce, abychom vypracovali opravdu kvalitní těsto, dáme si záležet, a když je hotovo, dáme těsto pod utěrku a necháme kynout, minimálně hodinku.

Po hodince si těsto vyklopíme na pomoučněný vál, kde si vytvarujem krásný bochník, který pak opět překryjeme utěrkou a necháme odpočívat půl hodinky.

Poté již můžem konečně bochník přemísti na plech. Láďa Hruška doporučil předehřát troubu na 210 stupňů, ale po deseti minutách snížit teplotu na 175 stupňů a péct minimálně hodinu.

Když je hotovo, potírá se ještě horký chléb slanou vodou.

A je hotovo! Není nad domácí výrobky! :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Těstovinová rýže s krevetami Originální italské večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Bramborovo-pivní chléb dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web