Bramborovo-pivní chléb dle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hladká mouka
    • 1,5
      l pivo vlažného
    • 2
      ks brambory uvařené
    • 1
      ks sušené droždí
    • 2
      lžička drcený kmín
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Ty pak ve větší míse smícháme s moukou, droždím, pivem, kmínem, solí a cukrem. Vše pořádně promícháme.
2
Musíme však použít ruce, abychom vypracovali opravdu kvalitní těsto, dáme si záležet, a když je hotovo, dáme těsto pod utěrku a necháme kynout, minimálně hodinku.
3
Po hodince si těsto vyklopíme na pomoučněný vál, kde si vytvarujem krásný bochník, který pak opět překryjeme utěrkou a necháme odpočívat půl hodinky.
4
Poté již můžem konečně bochník přemísti na plech. Láďa Hruška doporučil předehřát troubu na 210 stupňů, ale po deseti minutách snížit teplotu na 175 stupňů a péct minimálně hodinu.
5
Když je hotovo, potírá se ještě horký chléb slanou vodou.
6
A je hotovo! Není nad domácí výrobky! :)
Zařazení: Pokrmy Ostatní

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.