Bramborovo-pivní chléb dle Ládi Hrušky

Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Pivo
vlažného
1,5 l
Brambory
uvařené
2 ks
Sušené droždí 1 ks
Drcený kmín 2 lžička
Sůl 2 lžička
Cukr 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ostatní

Předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Ty pak ve větší míse smícháme s moukou, droždím, pivem, kmínem, solí a cukrem. Vše pořádně promícháme.

Musíme však použít ruce, abychom vypracovali opravdu kvalitní těsto, dáme si záležet, a když je hotovo, dáme těsto pod utěrku a necháme kynout, minimálně hodinku.

Po hodince si těsto vyklopíme na pomoučněný vál, kde si vytvarujem krásný bochník, který pak opět překryjeme utěrkou a necháme odpočívat půl hodinky.

Poté již můžem konečně bochník přemísti na plech. Láďa Hruška doporučil předehřát troubu na 210 stupňů, ale po deseti minutách snížit teplotu na 175 stupňů a péct minimálně hodinu.

Když je hotovo, potírá se ještě horký chléb slanou vodou.

A je hotovo! Není nad domácí výrobky! :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Bramborovo-pivní chléb dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web