Bramborovo-kapustový koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      ks růžičková kapusta Malých
    • 400
      g brambory
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • 200
      ml mléko
    • pepř mletý
    • petržel Čerstvá
    • 1
      balení zakysaná smetana
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      ks rajčata Na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V kastrůlku rozpustíme máslo a přisypeme mouku. Zlehka opražíme. Přilijeme mléko, promícháme. Do hotového bešamelu přidáme zakysanou smetanu, sůl, stroužek utřeného česneku a nasekanou čerstvou petrželku. Brambory nakrájíme na tenké plátky. Kapustičky očistíme a přepůlíme.
2
Do formy nalijeme vrstvu bešamelu. Na něj vyskládáme plátky brambor, kapustičky a opět zalijeme bešamelem. Tak postupujeme, dokud formu nenaplníme. Pečeme 35 minut.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    17. 5. 2008 22:31

    Ty kapustičky nespařujete?????A bramroby jsou tedy syrové jestli tomu dobře rozumím.