Autor:

Bramborové vdolky

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory
strouhané, uvařené
750 g
Droždí 20 g
Cukr 1 lžíce
Vejce 1 ks
Mléko
trochu vlažného
 
Sůl  
Hrubá mouka  
Olej
Ceres na smažení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké, Z brambor

Strouhané vařené brambory dáme do mísy, trošku osolíme, přidáme droždí, které jsme rozpustili v mléce se lžící cukru. Přidáme vejce a tolik hrubé mouky, aby vzniklo tužší těsto, které se nechytá okrajů mísy. Necháme vykynout. Potom vyválíme na sílu prstu, vykrajujeme kolečka a smažíme na tuku. Hotové mažeme povidly a sypeme strouhaným tvarohem nebo pokapeme zakysanou smetanou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.78 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Bramborové vdolky

Komentáře

  1. klaudie razova   29.09.2008 | 12:33 | reagovat | závadný

    jsou opravdu dobre urcite je budu delat castejc

  2. klaudie lalikova   29.09.2008 | 12:23 | reagovat | závadný

    dneska jsem je varila a opravdu jsou chutne a lacine

  3. Erika Danihelova   09.08.2008 | 12:03 | reagovat | závadný

    Ahoj dneska vyskousim,tak drzte palce:)pak napisu jak to dopadlo

  4. jana tichá   23.10.2007 | 14:31 | reagovat | závadný

    nejlepší jsou vdolky stejně s obchodu

  5. Dana   22.07.2007 | 15:33 | reagovat | závadný

    moc dobré

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web