Bramborové václavky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
1
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g vařené brambory pokrájené
    • 100
      g václavky pokrájené na nudličky
    • sádlo nebo olej
    • 1
      ks cibule menší
    • 50
      g uzenina dle chuti: salám, slanina, klobása...
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • koření nebo bylinky dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce tuku osmažíme cibuli dosklovata. Přidáme pokrájené václavky a uzeninu s nasekaným česnekem a smažíme do vypaření tekutiny, osolíme a okořeníme nebo ochutíme bylinkami (majoránka nebo tymián). Vše smícháme s dozlatova a dokřupava osmaženými bramborami, které jsme osmažili na trošce tuku. Podáváme s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.
2
Místo václavek můžeme použít bedly nebo hlívu ústřičnou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.