Bramborové střapačky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • cibule
    • sterilované zelí
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do uvařených, osolených brambor přidejte větší než malé množství usmažené, nakrájené cibule a přidejte v mikrovlnce ohřáté apoň trochu nakrájené zelí (aby neschladilo brambory). Celé to promačkejte šťouchadlem.
2
Je to výborná příloha!
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Marcela Burešová
    Marcela Burešová |

    8. 10. 2007 12:25

    Toto jídlo znám od babičky z Vysočiny a říkáme tomu "kočičí tanec" :-) Nejlepší je k vepřovému masu

  • Petra Plevová
    Petra Plevová |

    28. 9. 2007 20:37

    u nás v Českých budějovicích to připravujeme jako ,,helejanovi",říkáme tomu kočičák a nejradši ho máme s pečenými vepřovými žebry(musí na nich být maso :-)

  • helenajovi
    helenajovi |

    27. 9. 2007 16:39

    přesně tak jak píše NMarta my tomu také říkáme lepenice,ale vařené brambory roštouchám,pak vmíchám pokrájené vařené kyselé zelí a nakonec přidám osmaženou nakrájenou cibulku na sádle a vše vymíchám v kaši.je to vynikající hlavne k tmavému či světlému prejtu a nebo opečené sekané či vinné klobáse.. výbornéé

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    27. 9. 2007 15:16

    Pani Anna viete dobre :))) strapačky = halušky a sú rozhodne zo strúhaných surových zemiakov.

  • NMarta
    NMarta |

    27. 9. 2007 14:48

    Já to taky znám pod názvem lepenice a ještě do rozšťouchaných brambor přidávám majoránku.

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    27. 9. 2007 11:36

    Tak tomuhle říkáme lepenice. Brambory se rozšťouchají, zamíchá se zelí (v tomto případě ne sterilované, ale opravdu kysané) a na talíři se posypou usmaženou cibulkou - je to jen trochu jiný postup, ale je to opravdu výborné.

  • Anna Č.
    Anna Č. |

    27. 9. 2007 09:10

    Je to zvlášní recept,pokud vím,střapačky jsou z bramborového těsta,protlačují se sítkem a vaří.

  • Marie Pospíšilová
    Marie Pospíšilová |

    27. 9. 2007 09:02

    Děláváme něco podobného: na sádle osmahneme cibulku a do ní přidáme rozšťouchané brambory a lehce zarestujeme. Jednoduché, dobré. Ani maso netřeba :-)