Autor:

Bramborové smažinky (1922)

Snadné
Ingredience
Těsto
škubánkové (možno i z pytlíku)
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Přílohy

Dobře propracované škubánkové těsto vyválíme na pomoučeném vále asi na 1 cm a formičkou vykrajujeme tvary, které smažíme na oleji do růžova.

Podáváme jako přílohu k masu nebo zelenině. Rychlé a reprezentativní, zvláště když vykrajujete různé tvary.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Tip na víkend: Domácí farmářské menu Články z

Komentáře k receptu: Bramborové smažinky (1922)

Komentáře

  1. Jana Tichá   18.08.2005 | 12:58 | reagovat |

    Dnes jsem vyzkoušela tuto i moji variantu. Výborné jsou oboje. Smažené bez obalování více nasáknou omastkem a jsou měkčí, ve strouhance jsou zase křupavější ale je to o trošku pracnější. Vykrajovala jsem velké kytky a podávala s houbovou omáčkou.

  2. Jana Tichá   17.08.2005 | 12:12 | reagovat |

    Přesně toto mám vyhlédnuto v mé stoleté kuchařce. Akorát s tím rozdílem, že se tvary mají ještě máčet v rozšlehaném vejci a obalovat ve strouhance. Podle kuchařky se hodí k masům, hlavně k pikantním omáčkám - svíčková, srnčí, zajíci atd... Dneska dělám škubánky, tak vyzkouším a dám vědět. Jen tu zvěřinu nemám..:-).

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web