Autor:

Bramborové rohlíčky plněné šunkou

Střední
Ingredience
Brambory
vařené
120 g
Polohrubá mouka 120 g
Hera 120 g
Šunka
nebo uzenina
300 g
Sůl 1 lžička
Kmín 1 špetka
Bílek 1 ks
Tuk
na plech
 
Mouka
na plech
 

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Uvařené vychladlé brambory nastrouháme, dáme je na vál, přídáme máslo a mouku, sůl a propracujeme těsto. Necháme jej asi 30 min odpočinout. Potom z těsta na pomoučeném vále vyválíme placku asi 3 mm silnou, nakrájíme ji na čtverečky 10×12 cm a do středu čtverečků dáme hromádku nastrouhané nahrubo šunky či jiné uzeniny. Okraje čtverečků potřeme bílkem a zatočíme do tvaru rohlíčků. Rohlíčky položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, potřeme je bílkem a posypeme je kmínem a nebo můžeme i mákem podle chuti. Upečeme je dozlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Komentáře k receptu: Bramborové rohlíčky plněné šunkou

Komentáře

  1. helena vejnarová   24.04.2006 | 18:22 | reagovat |

    já mám plynovou troubu tak ji dám na polovinu a peču do růžova asi tak 20 minut podle velikosti

  2. Jana   05.02.2006 | 19:02 | reagovat |

    Vypadá to výborně,jen při jaké teplotě a jak dlouho pečeme?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web