Autor:

Bramborové preclíky

Obtížné
Ingredience
Tuk 125 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Sůl  
Paprika  
Kurkuma  
Brambory
strouhané
250 g
Polohrubá mouka
celozrnná nebo obyčejná
250 g
Kmín  
Mák
na posypání
 
Semínka
sezamová a lněná
 

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Ve slupce uvařené, vychlazené brambory (nejlépe od minulého dne) oloupáme a jemně nastrouháme. Přidáme mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva, změklý tuk, sůl a zpracujeme tvarné těsto. Rozdělíme na 2-3 části. Každou obarvíme a ochutíme jiným kořením např. červenou paprikou, žlutou kurkumou, hnědým jemně mletým kmínem. Těsto rozdělíme na stejně velké kousky, např. vyválíme váleček a ten rozdělíme na 12 částí. Vytvarujeme válečky na 10-15 cm dlouhé, vytvoříme preclíky. Potřeme vodou, posypeme mákem, sezamem nebo lněným semenem, přeneseme na vymaštěný plech a ve středně vyhřáté troubě pečeme. Těsto lze využít i jako výtvarný materiál, přičemž válečky těsta by měly být stejně silné, aby se tvary stejnoměrně pekly.
Pro zjednodušení lze také těsto vyválet na plát asi 5 mm silný, potřít vodou nebo rozšlehaným vejcem, posypat a rádýlkem rozkrájet na tyčky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Bramborové preclíky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Daniela Drtinová: Jak zvládá rozchody a kteří muži se jí bojí? Sledujte Nej ženy Česka! Daniela Drtinová: Jak zvládá rozchody a kteří muži se jí bojí? Sledujte Nej ženy Česka!
Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web