Autor:

Bramborové preclíky

Obtížné
Ingredience
Tuk 125 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Sůl  
Paprika  
Kurkuma  
Brambory
strouhané
250 g
Polohrubá mouka
celozrnná nebo obyčejná
250 g
Kmín  
Mák
na posypání
 
Semínka
sezamová a lněná
 

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Ve slupce uvařené, vychlazené brambory (nejlépe od minulého dne) oloupáme a jemně nastrouháme. Přidáme mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva, změklý tuk, sůl a zpracujeme tvarné těsto. Rozdělíme na 2-3 části. Každou obarvíme a ochutíme jiným kořením např. červenou paprikou, žlutou kurkumou, hnědým jemně mletým kmínem. Těsto rozdělíme na stejně velké kousky, např. vyválíme váleček a ten rozdělíme na 12 částí. Vytvarujeme válečky na 10-15 cm dlouhé, vytvoříme preclíky. Potřeme vodou, posypeme mákem, sezamem nebo lněným semenem, přeneseme na vymaštěný plech a ve středně vyhřáté troubě pečeme. Těsto lze využít i jako výtvarný materiál, přičemž válečky těsta by měly být stejně silné, aby se tvary stejnoměrně pekly.
Pro zjednodušení lze také těsto vyválet na plát asi 5 mm silný, potřít vodou nebo rozšlehaným vejcem, posypat a rádýlkem rozkrájet na tyčky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Bramborové preclíky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web