Bramborové preclíky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 125
      g tuk
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • sůl
    • paprika
    • kurkuma
    • 250
      g brambory strouhané
    • 250
      g polohrubá mouka celozrnná nebo obyčejná
    • kmín
    • mák na posypání
    • semínka sezamová a lněná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve slupce uvařené, vychlazené brambory (nejlépe od minulého dne) oloupáme a jemně nastrouháme. Přidáme mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva, změklý tuk, sůl a zpracujeme tvarné těsto. Rozdělíme na 2-3 části. Každou obarvíme a ochutíme jiným kořením např. červenou paprikou, žlutou kurkumou, hnědým jemně mletým kmínem. Těsto rozdělíme na stejně velké kousky, např. vyválíme váleček a ten rozdělíme na 12 částí. Vytvarujeme válečky na 10-15 cm dlouhé, vytvoříme preclíky.
2
Potřeme vodou, posypeme mákem, sezamem nebo lněným semenem, přeneseme na vymaštěný plech a ve středně vyhřáté troubě pečeme. Těsto lze využít i jako výtvarný materiál, přičemž válečky těsta by měly být stejně silné, aby se tvary stejnoměrně pekly.
3
Pro zjednodušení lze také těsto vyválet na plát asi 5 mm silný, potřít vodou nebo rozšlehaným vejcem, posypat a rádýlkem rozkrájet na tyčky.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.