Bramborové placky se zakysankou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 4
      kelímek vařené brambory -rozšťouchané
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • sůl -dle chuti
    • 1
      lžička drcený kmín
    • hrubá mouka -dle hustoty těsta
    • olej -na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory rozšťoucháme nahrubo (né na kaši). Brambory, vejce a smetanu smícháme v misce. Osolíme, okmínujeme a mouku přidáme dle hustoty těsta. Nesmí být moc tuhé, takže pár lžic postačí. Vlhkou rukou pak děláme slabé placičky, které smažíme na trošce oleje dozlatova z obou stran. Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.
2
*Do těsta můžeme přidat sekané bylinky, česnek a jiné koření (dle chuti).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janaso
    Janaso |

    23. 7. 2016 21:17

    Moc dobré, určitě ještě zopakujeme.

  • Janaso
    Janaso |

    23. 7. 2016 21:12

    Moc dobré, ještě určitě uděláme.

  • Cokolada
    Cokolada |

    25. 5. 2016 11:23

    Skvele :-D

  • Cokolada
    Cokolada |

    25. 5. 2016 11:23

    Skvele :-D

  • DBP
    DBP |

    19. 2. 2016 13:49

    Určitě přidat ten zmiňovaný česnek a za mě perfektní :-)

  • Jitka
    Jitka |

    5. 10. 2015 14:48

    Hledala jsem uplatnění pro zbylé brambory a našla. Placky jsou skvělý :-* !

  • Míša
    Míša |

    27. 3. 2012 13:47

    Placičky byly moc dobrý, jen jsem místo kmínu dala česnek.

  • Radová Hana
    Radová Hana |

    30. 6. 2011 17:48

    Placky dělám docela často,většinou,když zbydou brambory od oběda.Muž je má moc rád teplé i studené,jen chodí a ujídá.

  • kvé
    kvé |

    13. 5. 2011 06:44

    máme je moc rádi k meltě

  • MartikK
    MartikK |

    18. 3. 2011 09:35

    Zcela souhlasím. Občas se fakt nestačím divit, co se tu v komentářích objevuje.

  • Eva1
    Eva1 |

    18. 3. 2011 09:32

    Jirko, nic si z toho neděj, anonymy jsou zde na denním pořádku. Editoři by měli konečně zasáhnou, protože na jiných stránkách nepřihlášený uživatel nemůže psát do komentářů.

  • recepty73
    recepty73 |

    18. 3. 2011 07:45

    ...nic měnit nebudu,Martino.Anonymous zůstane Anonymousem,stejně tak jako blbec-blbcem a nemusí se schovávat za neandrtálce nebo Karla....;-) .

  • MartikK
    MartikK |

    17. 3. 2011 22:13

    Možná by stálo zato si nejprve přečíst ingredience, než začnu plodit nějaké ironické komentáře. Každý recept totiž nezačíná popisem ale právě ingrediencemi, a tam si zde dočtete, že brambory jsou vařené a rozšťouchané. V postupu je pouze upřesněno, jak jsou rozšťouchané. Jiří, možná pro takovéto "kuchaře - rejpaly" by bylo lepší napsat, že jsou šťouchané nahrubo přímo do ingrediencí a první větu z popisu vypustit. Jinak si přidávám do oblíbených na nějakou "véču" až zbudou brambory od oběda. Martina

  • Anonymous
    Anonymous |

    26. 2. 2011 23:49

    milujem takto pisane recepty. takze otazka: recept zacina stouchanim brambor. kupim teda brambory a hned ich mozem stouchat?