Autor:

Bramborové lokše s povidlím

Střední
Ingredience
Brambory 500 g
Kysané zelí 250 g
Hladká mouka 200 g
Mák mletý 150 g
Povidla 200 g
Sádlo 100 g
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned ho rozdělíme na kousky, ze kterých uděláme placky. Pečeme na suché plotýnce z obou stran, až se dělají puchýřky. Teplé pomastíme rozpuštěným sádlem, potřeme povidly a posypeme mákem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Bramborové lokše s povidlím

Komentáře

  1. mkaiser   16.12.2012 | 9:40 | reagovat |

    Typicke lokse jsou bez zeli. 8-)

  2. Marie .............   09.11.2007 | 17:35 | reagovat |

    S povidly se dělají lokše bez zelí; jen brambory, mouka a sůl. K masu se může přidat i to zelí, ovšem pravé lokše neboli patenty jsou bez něho.Marie

  3. zw   08.12.2006 | 14:44 | reagovat |

    Připadá mi to trochu divná kombinace.Nejsem si jistá, že v tom zelí zbudou nějaké látky pro tělo užitečné.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web