Bramborové lokše s povidlím

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 250
      g kysané zelí
    • 200
      g hladká mouka
    • 150
      g mák mletý
    • 200
      g povidla
    • 100
      g sádlo
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned ho rozdělíme na kousky, ze kterých uděláme placky. Pečeme na suché plotýnce z obou stran, až se dělají puchýřky. Teplé pomastíme rozpuštěným sádlem, potřeme povidly a posypeme mákem.
Zařazení: Přílohy

Komentáře k receptu

  • mkaiser
    mkaiser |

    16. 12. 2012 09:40

    Typicke lokse jsou bez zeli. 8-)

  • Marie .............
    Marie ............. |

    9. 11. 2007 17:35

    S povidly se dělají lokše bez zelí; jen brambory, mouka a sůl. K masu se může přidat i to zelí, ovšem pravé lokše neboli patenty jsou bez něho.Marie

  • zw
    zw |

    8. 12. 2006 14:44

    Připadá mi to trochu divná kombinace.Nejsem si jistá, že v tom zelí zbudou nějaké látky pro tělo užitečné.