Autor:

Bramborové lívanečky se slaninou

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vařené brambory
studené,rozmačkané
120 g
Mléko 225 ml
Hladká mouka
s kypřícím práškem
80 g
Sůl 1 špetka
Rozšlehané vejce 1 ks
Olej
na smažení
 
příloha
Slanina
opečené do křupava
8 plátek
Javorový sirup 1 lžíce

Postup přípravy:

Rozmačkané brambory a mléko rozmixujeme na řídké pyré. Mouku a sůl prosejeme do velké mísy. V mouce vytvoříme důlek, nalijeme do něj vejce a bramborové pyré a vypracujeme hladké, hustší tekuté těsto. Na velké teflonové pánvi rozehřejeme trochu oleje. Těsto nabíráme malou naběračkou a lijeme na pánev.

Na pánev se obvykle vejdou tři lívanečky. Opékáme 2 minuty po každé straně dozlatova. Hotové lívanečky udržujeme teplé. Lívanečky rozdělíme na 4 nahřáté talíře, přidáme po dvou plátcích slaniny, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Omeleta k snídani Články z

Komentáře k receptu: Bramborové lívanečky se slaninou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web