Autor:

Bramborové lívanečky se slaninou

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vařené brambory
studené,rozmačkané
120 g
Mléko 225 ml
Hladká mouka
s kypřícím práškem
80 g
Sůl 1 špetka
Rozšlehané vejce 1 ks
Olej
na smažení
 
příloha
Slanina
opečené do křupava
8 plátek
Javorový sirup 1 lžíce

Postup přípravy:

Rozmačkané brambory a mléko rozmixujeme na řídké pyré. Mouku a sůl prosejeme do velké mísy. V mouce vytvoříme důlek, nalijeme do něj vejce a bramborové pyré a vypracujeme hladké, hustší tekuté těsto. Na velké teflonové pánvi rozehřejeme trochu oleje. Těsto nabíráme malou naběračkou a lijeme na pánev.

Na pánev se obvykle vejdou tři lívanečky. Opékáme 2 minuty po každé straně dozlatova. Hotové lívanečky udržujeme teplé. Lívanečky rozdělíme na 4 nahřáté talíře, přidáme po dvou plátcích slaniny, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Bagety s grilovaným kuřetem Připravte sobě i dětem lahodné a zdravé sendviče Články z

Komentáře k receptu: Bramborové lívanečky se slaninou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web