Bramborové lívanečky se slaninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: madrovi1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 120
      g vařené brambory studené,rozmačkané
    • 225
      ml mléko
    • 80
      g hladká mouka s kypřícím práškem
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • olej na smažení
  • příloha
    • 8
      plátek slanina opečené do křupava
    • 1
      lžíce javorový sirup

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozmačkané brambory a mléko rozmixujeme na řídké pyré. Mouku a sůl prosejeme do velké mísy. V mouce vytvoříme důlek, nalijeme do něj vejce a bramborové pyré a vypracujeme hladké, hustší tekuté těsto. Na velké teflonové pánvi rozehřejeme trochu oleje. Těsto nabíráme malou naběračkou a lijeme na pánev.
2
Na pánev se obvykle vejdou tři lívanečky. Opékáme 2 minuty po každé straně dozlatova. Hotové lívanečky udržujeme teplé. Lívanečky rozdělíme na 4 nahřáté talíře, přidáme po dvou plátcích slaniny, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.