Autor:

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Střední
Ingredience
Vařené brambory
Oloupané
800 g
Hrubá mouka 160 g
Krupice 60 g
Vejce 1/2 ks
Sůl  
Uzené maso - vařené
200-300
300 g
Sádlo
Nebo olej
80 g
Cibule 2 ks
Zelí
Červené zelí 600 g
Cibule 1 ks
Olej  
Jablka 1 ks
Cukr  
Ocet  
Sůl  
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzené

Den předem uvaříme brambory ve slupce a oloupeme je. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, krupici, veje, sůl a krátce rozpracujeme v hladké těsto. Rozdělíme je na 12-16 dílků, ty roztlačíme v placičky, poklademe uzeným masem nakrájeným na kostičky a uděláme knedlíky.

Hned je zavaříme do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut, při tom je jednou obrátíme. Na talířích je omastíme cibulí osmaženou na tuku a doplníme čeveným nebo bílým zelím, příp. špenátem. Připravené těsto nenecháváme stát, protože by řídlo.

Zelí: drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme zelí nakrájené na tenké nudličky, trochu vody a dusíme. Do téměř měkkého zelí vmícháme hrubě nastrouhané jablko, cukr, ocet, sůl a dohotovíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 26 x
2+
4.44 26 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 26x)
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Komentáře

  1. Midar   30.11.2016 | 11:26 | reagovat | závadný

    Je potřeba dát více mouky.

  2. Martin   02.11.2016 | 10:57 | reagovat | závadný

    Udělal jsem, dětem chutnají, jen jsem musel dát asi 300g mouky, takže hodnotím číslem 2. 8-)

  3. Mona1982   21.02.2016 | 20:55 | reagovat | závadný

    Pokud vám těsto nedrží a trhá se, přidejte do něj lžíci octa a nechtě půlhoďky stát. Ocet totiž dělá v těstě to, že ho dlěá pružným, na stejném principu funguje tahané těsto na štrůdlu. Nejdřív jsem se na to chtěla vyprdnout, ale pak jsem si vzpomněla na ocet a kouzlo držícího těsta na světě. ;-)

  4. Eva   25.12.2015 | 10:52 | reagovat | závadný

    Osobně dávám trochu solamylu, nebývají tvrdé, krupičku taky trochu, vejce - 1 celé + žloutek. U mouky se řídím tím, jak moc vodnaté se zdají brambory. Stejně vařím zkušební knedlík, aby se nerozběhly po kastrolu. Přiznávám, že nic nevážím, prostě vařím podle oka :-).

  5. Frugrama   20.12.2015 | 17:38 | reagovat | závadný

    Zdravím.kuchtil jsem a propadák :D zmršil jsem to.Ale i tak svůj výtvor hodnotím známkou 3.Z těchto důvodů -
    -jsem naživu
    -vypadalo to podobně
    -chutnalo to podobně
    Nikomu nedoporučuju přidávat do těsta česnek.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Jak skloubit práci se starostí o děti? Jak skloubit práci se starostí o děti?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web