Bramborové knedlíky cibulové

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g brambory
    • 200
      g hrubá mouka
    • 100
      g krupice
    • 1
      ks cibule velká
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den předem vařené brambory klasicky oloupeme, umeleme nebo nastrouháme, přidáme sůl, mouku a krupici. Pozor, žádné vejce. Do těsta nastrouháme syrovou cibuli a přidáme mletý pepř podle chuti. Z těsta vyválíme libovolně silný váleček a krájíme na malé kousky, které vhodíme do vroucí vody a počkáme než vyplavou.
2
Další možná obměna je se strouhankou, tedy místo poloviny mouky přidat NASUCHO opraženou strouhanku. Nedoporučuji strouhanku smažit na tuku, protože výsledné těsto je potom příliš těžké a je nutné přidávat i další mouku.
3
Z těsta je možné dělat i malé kuličky jako krokety, uvařit a uložit v mrazáku. Přemrznutím a bez vejce se kuličky při smažení stávají nadýchanější. Zmrzlé bramborové kuličky dáváme do friťáku na 190 °C osmažit do zlatova a pokapeme tatarkou nebo hořčicí, vynikající příloha prakticky k čemukoliv.
Zařazení: Přílohy Brambory

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    27. 1. 2012 13:17

    Skvělé - chutˇově vynikající !