Bramborové dalamánky dle Ládi Hrušky

Ingredience
Vařené brambory 5 ks
Hladká mouka 4,5 hrnek
Droždí 1 kostka
Sůl 1 lžička
Vlažná voda 1/2 hrnek
Slunečnicová semínka 1 balíček

Postup přípravy:

Nejprve nastrouháme brambory. Musí být vařené a vychládlé, pokud jsou vařené z předchozího dne, lépe se s nimi pracuje.
K nastrouhaným bramborám pak přidáme mouku, sůl, vodu a droždí. Pokud je těsto příliš suché, přidáme tři lžíce vody.

Suroviny řádně, ručně propracujeme, v poctivé těsto, které takto ponecháme slabou hodinku nakynout.
Po této době ho přendáme na pomoučněný pult a těsto půlíme, dokud nemáme velikosti dalamánků, které ještě rukama dotvoříme v požadované tvary.
Bochánky vyskládáme na připravený plech a nesmíme zapomenout fígl, co Láďa Hruška ukázal v tv, kde bochánky nařízl na plechu mokrým nožem a potřel ještě slanou vodou.
Dalamánky takto pečeme ve vyhřáte troubě na cca 190 stupňů po dobu patnácti minut.

A je to :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Bramborové dalamánky dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web