Bramborová polévka ze syrovátky s vejci

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 0,5
      l voda
    • 10
      g sušené houby
    • sůl
    • kmín
    • 40
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka
    • 0,8
      l syrovátka
    • petrželka
    • pažitka (Nebo kopr)
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vodu osolíme, přidáme kmín a vložíme oloupané, na kostky nakrájené brambory, předem namočené sušené houby a vaříme. Z másla mouky připravíme světlou jíšku, postupně ji zředíme syrovátkou, dobře rozšleháme a přidáme k vařeným bramborám.
2
Ochutíme sekanou petrželkou, pažitkou nebo koprem a do hotové polévky vložíme na kolečka nakrájená, uvařená vejce.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • olina
    olina |

    10. 1. 2014 18:05

    Vyzkoušela jsem a doporučuji, syrovátku jsem získala z jogurtu, podle receptu na výrobu žervé. Je to jednoduchý recept, kde se smíchá jeden velký jogurt, třeba selský, s polovinou šlehačky, směs se osolí a nechá se odkapat v plátýnku asi po dobu 12 hod., podle toho, jak hustý sýr požadujete.

  • Marta Kracíková
    Marta Kracíková |

    6. 5. 2009 14:20

    Výborné!! Dostala jsem od souseda čerstvou syrovátku a tak jsem tento recept vyzkoušela - jen jsem přidala kelímek smetany - a moc nám chutnalo

  • KaRa
    KaRa |

    16. 4. 2008 13:41

    Dobré, syrovátky se nemusíte bát..:)