Bramborová polévka s ovesnými vločkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 12
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g ovesné vločky
    • 5
      l voda
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      ks masox
    • 3
      ks brambory
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      hrst sušené houby (Předem namočené ve vodě)
    • 1
      špetka kmín
    • 0,5
      lžička majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vločky orestujeme na sádle dokřupava, zalijeme vodou, přidáme masox a houby a vaříme 15 minut. Pak do polévky vložíme oloupané a drobně pokránené brambory, pepř a kmín a vaříme doměkka.
2
Polévku dochutíme solí, jemně nasekaným česnekem a majoránkou. Krátce povaříme a podáváme.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janaso
    Janaso |

    9. 4. 2016 15:36

    Jednoduchá a moc dobrá.

  • Janaso
    Janaso |

    9. 4. 2016 15:36

    Jednoduchá a moc dobrá.

  • Dagmar Dočkalová
    Dagmar Dočkalová |

    5. 5. 2010 12:15

    Jednoduchá a dobrá polévka.Všem doporučuji!!!!!!!!!!!!

  • rebelka
    rebelka |

    3. 11. 2007 14:50

    Je opravdu výtečná!!!Doporučuji!!Děkuji za super recept!

  • Irena Smětáková
    Irena Smětáková |

    16. 6. 2007 10:47

    Je výborná, ale 250g vloček na 1,5 l vody je docela hodně:o) Dala jsem nec. 200g a přes dva litry vody. Nicméně husté polévky manžel miluje:o)

  • Radka
    Radka |

    11. 6. 2007 22:25

    Zdravá by byla, kdyby tam nebyl ten masox... Já používám zeleninový biobujón, nebo zeleninový vývar. Super jsou čerstvé bylinky.

  • Šárka Bukačová
    Šárka Bukačová |

    1. 5. 2007 12:28

    Doporučuji všem vyzkoušet, vařím ji i se zeleninou a jinou už ne.

  • Marketa
    Marketa |

    17. 4. 2007 21:07

    Polivka je fakt super! Chtutnala cele rodine. Je rychla, rekla bych, ze i zdrava a dobre zasyti. Davam 1.

  • Helena
    Helena |

    17. 2. 2007 19:38

    Taky dávám za 1. Je to jednoduché a velmi dobré.

  • Blanka Hnízdilová
    Blanka Hnízdilová |

    22. 1. 2007 16:05

    Je to první recept co jsem vyzkoušela a jsem spokojená i manželovi chutnala, výborná, rychlá, dala bych za 1.