Autor:

Bramborová polévka s mrkví a knedlíčky

Střední
Ingredience
Brambory 600 g
Mrkev
větší
4 ks
Zeleninový vývar
1-1,25 l
1 l
Klobása
vinná nebo smetanově bílá
300 g
Hladká mouka 2 lžička
Smetana
nebo kondenzované mléko
1 dl
Pepř mletý  
Petrželka  
Rostlinný olej 2 lžíce
Máslo 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a opečeme je na oleji. Zasypeme moukou, trochu opražíme a přilijeme vývar. Uvaříme do měkka. Na závěr varu přidáme smetanu, dosolíme a vložíme opečené knedlíčky. Poté už necháme jen táhnout. Nakonec přidáme petrželku.
Knedlíčky: z klobásy odstraníme střívko, masovou směs promícháme s nakrájenou petrželkou a pepřem. Utvoříme malé knedlíčky, které opečeme na směsi oleje a másla. Necháme okapat na kuchyňském papíru a vložíme do polévky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Reklama
Fenyklové tartaletky s kozím sýrem Fenyklová revoluce Články z

Komentáře k receptu: Bramborová polévka s mrkví a knedlíčky

Komentáře

  1. Radka A.   04.01.2006 | 21:50 | reagovat |

    Polévka byla moc dobrá, a originální. Je to příjemná změna. dávám 1.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web