Bramborová polévka s mrkví a knedlíčky

Hodnocení:

Moje:

-
-
Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g brambory
    • 4
      ks mrkev větší
    • 1
      l zeleninový vývar 1-1,25 l
    • 300
      g klobása vinná nebo smetanově bílá
    • 2
      lžička hladká mouka
    • 1
      dl smetana nebo kondenzované mléko
    • pepř mletý
    • petrželka
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a opečeme je na oleji. Zasypeme moukou, trochu opražíme a přilijeme vývar. Uvaříme do měkka. Na závěr varu přidáme smetanu, dosolíme a vložíme opečené knedlíčky. Poté už necháme jen táhnout. Nakonec přidáme petrželku.
2
Knedlíčky: z klobásy odstraníme střívko, masovou směs promícháme s nakrájenou petrželkou a pepřem. Utvoříme malé knedlíčky, které opečeme na směsi oleje a másla. Necháme okapat na kuchyňském papíru a vložíme do polévky.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Radka A.
    Radka A. |

    4. 1. 2006 21:50

    Polévka byla moc dobrá, a originální. Je to příjemná změna. dávám 1.