Autor:

Bramborová polévka s mrkví a knedlíčky

Střední
Ingredience
Brambory 600 g
Mrkev
větší
4 ks
Zeleninový vývar
1-1,25 l
1 l
Klobása
vinná nebo smetanově bílá
300 g
Hladká mouka 2 lžička
Smetana
nebo kondenzované mléko
1 dl
Pepř mletý  
Petrželka  
Rostlinný olej 2 lžíce
Máslo 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a opečeme je na oleji. Zasypeme moukou, trochu opražíme a přilijeme vývar. Uvaříme do měkka. Na závěr varu přidáme smetanu, dosolíme a vložíme opečené knedlíčky. Poté už necháme jen táhnout. Nakonec přidáme petrželku.
Knedlíčky: z klobásy odstraníme střívko, masovou směs promícháme s nakrájenou petrželkou a pepřem. Utvoříme malé knedlíčky, které opečeme na směsi oleje a másla. Necháme okapat na kuchyňském papíru a vložíme do polévky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Reklama
Dýňová polévka se zázvorem Lehké polévky na zahřátí i na hubnutí Články z

Komentáře k receptu: Bramborová polévka s mrkví a knedlíčky

Komentáře

  1. Radka A.   04.01.2006 | 21:50 | reagovat |

    Polévka byla moc dobrá, a originální. Je to příjemná změna. dávám 1.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web