Bramborová kaše fantastická

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • olej
    • cibule
    • tavený sýr
    • sůl
    • drcený kmín
    • mléko
    • máslo
    • petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané brambory uvařím v osolené vodě s kmínem, mezitím usmažím nadrobno nasekanou cibulku, brambory sleju, rozmačkám, přidám cibulku, máslo, vlažné mléko a tak dva až tři tavené sýry a rozmixuju mixérem, dochutím vegetou a nakonec vmíchám pažitku nebo petrželku. Je to delikatesa.
Zařazení: Přílohy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Qvido
    Qvido |

    9. 10. 2013 11:27

    Mléko musí být co nejteplejší, se studeným mlékem je kaše mazlavá a ne nadýchaná.

  • Kate
    Kate |

    16. 10. 2011 18:54

    Vynikající,také ji tak dělám a někdy tam dám nasekaná sušená rajčata :-)

  • Hanka
    Hanka |

    14. 11. 2010 12:25

    Dnes jsem vyzkoušela tuhle dobrůtka a dostalajsem od rodinky pochvalu! :-) Recept hodotíme na jedničku!

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    20. 5. 2009 12:52

    Dnes jsme měli k arabskému kuřeti a byla moc dobrá. Změna od klasické bramborové kaše...1.

  • Petra Ruddy
    Petra Ruddy |

    5. 4. 2009 20:10

    Nezbylo ani trosku.Vynikajici!!!!

  • Silva Machová
    Silva Machová |

    26. 11. 2006 19:47

    Je to dobrota.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    9. 8. 2006 13:01

    Pouzivam misto taveneho syra syr tvrdy, strouhany. Chutna nam v kasi vice a je to i cenove lacinejsi. Pokud mam k dispozici, nahrazuji cibuli cibulkou jarni a sama pro sebe si jeste primichavam kukuricku z plechovky.

  • Kristýna Blažková
    Kristýna Blažková |

    9. 8. 2006 11:01

    Minulý týden jsem kaši vyzkoušela a nakonec skončila v koši... Nevím, kde jsem udělala chybu, ale vůbec mi to nechutnalo... :-(

  • Peťula
    Peťula |

    12. 7. 2006 16:19

    Lákavý receptík, dnes to zkusím jako přílohu k uzenýmu, akorát nejsem milovnicí sýra, takže si jeho přítomnost v kaši ještě rozmyslím

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    11. 6. 2006 20:55

    Takto upravenou kaši jsem dělala i jedla poprvé. Hodnotím jednoznačně 1! Byla moc dobrá, ale abych se přiznala, to vlažné, natož studené mléko jsem neměla odvahu napoprvé dát:-)) Tak až ji budu dělat příště...

  • Dagmar
    Dagmar |

    8. 6. 2006 12:49

    Jaroslavo, fakt je jak hedvábí zkuste. Šťouchám jí napřed šťouchadlem, pak dám máslo krátce rozšlehám a pak studené mléko.Jednu nevýhodu to má , musí se jíst hned, je teplá akorát na jídlo. Jako francouzské brambory , dřív se dělaly z vařených brambor a já je dělám ze syrových a jsou měké a křupavé no mňam.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    8. 6. 2006 09:13

    To jsem teda jelen:-))) Mne maminka učila, že do kaše musí být mléko stejně horké jako brambory, jinak se z kaše stane obuvnické lepidlo.

  • Dagmar
    Dagmar |

    8. 6. 2006 07:50

    Kaše je mňam,mňam. Zkuste malu obměnu, uvařit brambory ve slané vodě,slít,šlehačem vyšlehat s máslem a studeným mlékem. nakonec zašlehat jemně nastrouhaný sýr. Kaši dát do vypékacích misek navrh ještě nastrouhat sýr a krátce zapéci, jen co se sýr rozteče a trochu zezlatne.Maminka mě učila do kaše vlažné mléko, ale se studeným je jemnější. Zkuste a dejte vědět. říká se té kaši pohádka.

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    14. 4. 2006 21:02

    Je to báječné s uzenou krkovičkou a okurkou...

  • Klea xxx
    Klea xxx |

    10. 4. 2006 09:55

    Kaše je opravdu fantastická,místo sýru jsem dala pomazánkové máslo a celá rodina si moc pochvalovala.

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    5. 4. 2006 09:10

    Je to vynikající ke kapustovým karbanátkům...

  • Di
    Di |

    12. 12. 2005 06:37

    Nekřoupal by ani celý. Prakticky všechen se slije se s vodou.

  • Alenka
    Alenka |

    10. 12. 2005 19:44

    Může to být dobrůtka, ráda bych přidala svoji poznámku-celý kmín nemám ráda, proto používám drcený, který jídlo krásně ovoní, ale "nekřoupe"mi mezi zuby :-)

  • Anonym
    Anonym |

    14. 10. 2005 14:19

    Vyzkoušela jsem a opravdu moc moc dobré,doporučuji.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    14. 10. 2005 09:37

    Bramborovou kaši ochucuji taveným sýrem už dlouho nebo místo másla dávám pomazánkové máslo.Obojí je přímo vynikající a dá se jíst i bez masa.Obzvláště když do toho přimíchán ještě na kostičky pokrájenou šunku.

  • leika
    leika |

    7. 10. 2005 13:47

    kmínu se neděste, on se stejně potom slije s vodou :-))

  • Marta Hajkova
    Marta Hajkova |

    4. 10. 2005 10:05

    Klasicka bramborova kase je u nas doma favoritni jidlo. Zkusim i tento zpusob i kdyz se priznam ze kombinace s kminem me trochu desi! Pak napisu jake byly ohlasy

  • eva
    eva |

    30. 5. 2005 17:40

    velmi, velmi dobra....prave sme dojedli....mnam....

  • Eva Odstrčilová
    Eva Odstrčilová |

    28. 5. 2005 14:08

    moc dobrý opravdu delikatesa