Bramborová babka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      ks brambory Syrové
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka majoránka
    • kmín
    • 1
      lžíce sádlo či olej
    • 100
      g slanina
    • 1
      ks cibule Větší

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nastrouháme jako na bramboráky (v robotu), slijeme přebytečnou vodu, dáme sůl, vejce, pepř, kmín a majoránku. Zamícháme a nalijeme na vymazaný plech - vyšší. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 1/2 hod. na 180-200 °C, dokud povrch nezezlátne. Mezi pečením si na sádle (je nejlepší) osmažíme slaninu a cibuli nakrájenou na kostičky. Upečenou placku nakrájíme na čtverce, dáme na talíře, polijeme slaninou s cibulí.
2
Pro 4 osoby nebo pro 2 větší jedlíky. Zapíjíme kefírem či mlékem, pivem dle chuťových buněk každého. Tuto bramborovou babku dělám i jako přílohu k různé číně, masové směsi místo bramboráku. Je to rychlejší a též chutné. Samozřejmě už pak nepolévat slaninou s cibulí.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • HANKA
    HANKA |

    21. 12. 2007 09:26

    Na bramborákách jsou dobré opeč.okraje, na pánvy to je osmaž.prostě jinak,to by v tomto případě nebylo,ale nezkoušela jsem.Tato bram.babka je spíš do červena upečená ze spod a na povrchu lehce nazlátlá.Zkuste jí,snad nebudete litovat.

  • František Brusák
    František Brusák |

    20. 12. 2007 22:20

    Můj děda to dával do jitrnic a zapékal v troubě a nebo i vařil ve vodě.Ale nevymyslel to on,dělali to za druhé světové války pro partyzány.Skladný a hygienicky balený.

  • Radka Kmentová
    Radka Kmentová |

    20. 12. 2007 17:17

    Tak by se daly delat i bramboraky a nebyla by prace se smazenim, ne?