Autor:

Bramborák s nivou - harula

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory 1 kg
Hladká mouka 100 g
Česnek 7 stroužek
Sýr Niva 300 g
Sádlo
na vymazání pekáče
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Očistěné syrové brambory nastrouháme na hrubo a smícháme s moukou a prolisovaným česnekem (můžeme trochu osolit, ale ne moc - niva je slaná). Plech (36×26 cm) dobře vymažeme nerozpuštěným sádlem, lžící klademe z těsta kopečky a rozetřeme je. Vrch posypeme nastrouhanou nivou a při teplotě 180 °C pečeme odkryté do růžova (asi 30 minut).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 4x)
Jablíčka v těstíčku s vanilkovou omáčkou Oblíbené ingredience na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Bramborák s nivou - harula

Komentáře

  1. Magda   22.02.2006 | 10:30 | reagovat | závadný

    Souhlasím. Nic extra. Takové bez chuti, kupodivu ani ta niva tomu nedodala ten správný říz.

  2. Lidka Kábrtová   21.02.2006 | 19:50 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela jsem, dala vše podle receptu, ale výsledek nic moc. Snědlo se to, ale rodina již opakování nechce - prostě brambůrka s jablky je lepší...

  3. Margita   21.02.2006 | 13:34 | reagovat | závadný

    Včera som urobila. Nič moc cez to, že som pridala trošku vegety, kmín, majoránku, pepř a aj trošku soli, pretože som stále nemohla dať tomu tú správnu chuť. Urobila som chybu, že som plech poliala olejom namiesto masti, ktorá mi práve došla. Takže trošku bol problém s naberaním. Tiež som mala po ruke menej nivy, ale myslím, že to nemohlo ovplyvniť až tak veľmi chuť samotnej harule. Stále to nebolo to, čo som očakávala. A ešte si neviem predstaviť chuť bez ingrediencií. Je mi to ľúto, ale ostávam pri klasickej haruli.

  4. Anonym   14.11.2005 | 8:37 | reagovat | závadný

    Chutnalo ale možná by se tam nemusela dávat ani mouka. Doma dělám na pánvi bramboráky-nahrubo nastrouhat brambory, přidat sůl a drcený kmín. Nepřidává se vajíčko ani mouka-jen dýl trvá než se to na pánvi speče a drží pohromadě. Jinak bramboráčky dobré.

  5. Ivana Samcová   12.11.2005 | 9:27 | reagovat | závadný

    Je to opravdu výborný. Moc nám to chutnalo, přidala jsem ještě trochu vegety do nivy. Zůstaly nám 2 kousky na druhý den - rozležený to bylo ještě lepší. Určitě budu dělat častěji.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web