Autor:

Božské palačinky

90 minut PT0H90M
Střední
Palačinky
Mléko  
Hladká mouka  
Vejce  
Sůl 1 špetka
Náplň
Mléko plnotučné 1 l
Cukr krystal 200 g
Na zdobení
Lískové oříšky
sekané,pražené, nebo mleté
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Nejprve uděláme náplň, protože její příprava je hodně dlouhá. Do kastrolu se silnějším dnem dáme zkaramelizovat 3 lžíce cukru. Zalijeme mlékem, mícháme a přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme směs jen lehce probublávat, nepřikryté pokličkou. Občas promícháme. Asi po 1 hodině začne směs houstnout a krásně voní karamelem. Tu správnou hustoto poznáme tak, že na malý talířek kápneme trochu směsi, necháme vychladit a když je po vychlazení hustá, aby se dala namazat, je to ono. Směs necháme vychladnout do použitelné teploty a mažeme na palačinky, které po zatočení posypeme oříšky (ani šlehačka není marná). Karamelovou pomazánku můžeme uschovat v ledničce do příštího použití.
Já měla ze začátku k tomuto receptu velkou nedůvěru, ale jen do prvního vyzkoušení.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2
4 3 5 1
Červené kuřecí kari Thajské kari krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Božské palačinky

Komentáře

  1. petr   06.04.2014 | 8:18 | reagovat |

    A ty palacinky udělám jak?

    1. Soňa   09.09.2015 | 18:23 | reagovat |

      :-D ty si najděte jinde :D

  2. kubaair   25.08.2013 | 19:11 | reagovat |

    Recept vypadá zajímavě, ale pro mne jako laika je dost podstatná absence pracovního postupu pro výrobu palačinek, které se dle receptu nejspíš vykouzlí samy.

  3. jaja 13   09.07.2009 | 19:36 | reagovat |

    Vyzkoušejte "zapečené" palačinky. Pomalu je opeču jen z jedné strany (vrchní strana nesmí být vlhká). Pak je natřu z té opečené strany - jen na jedné polovině - dám ochucený tvaroh a na to lžíci marmelády(nesmí být až do kraje, protože by náplň při dalším smažení vytekla). Přehnu a dám na pánvičku opéct druhou stranu palačinek.

  4. Markéta Jarošková   07.07.2009 | 17:26 | reagovat |

    Vyzkoušela jsem a jsem příjemně překvapená. Zezačátku jsem myslela, že se mi to nakonec nepovede, protože mi směs pořád ne a ne houstout, ale opravdu musíte počkat asi tu hodinu, než to houstnout začne. Je to jednoduché a velmi dobré, moc mi chutnalo. Můžete k tomu na palačinky namazat např. tvaroh, posypat grankem, apod., záleží, jak to máte rádi.

  5. Alexandra Remišová   27.03.2009 | 10:19 | reagovat |

    Jejda, já zapomněla napsat, že po zalití mlékem přidáme zbylý cukr!!!!!!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web