Boží milosti II.

Hodnocení:

Moje:

120 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      lžička prášek do pečiva zarovnaná
    • 4
      lžíce sladká smetana hustá
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      špetka sůl
    • 0,5
      l rostlinný olej
    • 100
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku promícháme s práškem do pečiva, prosejeme na vál a uděláme důlek. Přidáme smetanu, rum, žloutky, sůl a vše promícháme. Vypracováváme těto, až se objeví puchýřky vzduchu.
2
Z těsta uděláme kouli, rozdělíme ji na 4 porce a přikryjeme utěrkou, aby nevyschlo. Každou porci tence vyválíme, snažíme se co nejméně podsypávat moukou. Mírně prosušené plátky těsta nakrájíme nožem na pásky dlouhé 15 cm a široké 3 cm. Každý pásek nařízneme uprostřed po délce asi 5-6 cm a jeden konec opatrně prostrčíme otvorem.
3
V hrnci rozehřejeme olej. (Teplotu tuku vyzkoušíme vhozením kousku těsta - pokud ihned zrůžoví a vyplave, můžeme začít smažit.) Boží milosti postupně vkládáme do oleje a smažíme po obou stranách dozlatova.
4
Vyjmeme a položíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Okapané boží milosti sypeme moučkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky Nepečené

Komentáře k receptu

  • .....
    ..... |

    12. 9. 2011 17:27

    Ano,hnedka ho jdeme zkusit :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S Huráá

  • majda
    majda |

    21. 4. 2011 07:43

    vypadá to dobře už podle názvu