Autor:

Boule alkoholická

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Cukr krystal  
Vodka  
Bílé víno  
Ovoce  

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje, Alkoholické, Studené

Ovoce do boule volíme dle chuti, může být čerstvé, které je do boule lepší, či kompotované. Nakrájíme na menší kousky např. pomeranč, ananas, broskve a zasypeme cukrem a zastříkáme vodkou, necháme cca 2 hodiny v chladu uležet, aby se ovoce nasáklo alkoholem a cukrem.
Poté zalijeme bílým či růžovým vínem a dáme do chladu a podáváme. Nejlepší je začít ráno, v poledne dolít vínem a večer se může boule podávat. Boule se musí chodit promíchávat, aby se cukr rozpustil.

Kdo by chtěl volit méně alkoholickou variantu, tak se vodka nedává vůbec, jen se ovoce zasype cukrem a po 4 h se může dolít bílým či růžovým vínem nebo úplně nealkoholická varianta - místo vína se dává džus.

POZNÁMKA: Někdo místo vína dává šampus, ten se ale dává do skleniček těsně před podáním, aby nevyprchaly bublinky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Komentáře k receptu: Boule alkoholická

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Za trest musela strávit noc v márnici. Zavřeli ji v 17 letech kvůli bratrovi Za trest musela strávit noc v márnici. Zavřeli ji v 17 letech kvůli bratrovi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web