Autor:

Borůvkový dezert

Střední
Ingredience
Borůvky 250 g
Citron 1 ks
Červený rybíz 1/2 l
Cukr 90 g
Solamyl (bramborový škrob) 4 lžíce
Vanilka
Lusku
1/2 ks
Žervé 50 g
Smetana ke šlehání 150 ml
Meduňka
Na ozdobu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Borůvky přebereme, opereme a necháme okapat. Citron omyjeme a kůru spirálovitě okrájíme. Dužinu vymačkáme. Rybízovou šťávu, borůvky, 75 g cukru, citronovou šťávu i kůru přivedeme k varu. Solamyl utřeme dohladka se studenou vodou, vmícháme do směsi a krátce povaříme.

Vyjmeme citronovou kůru. Kaši rozdělíme do 4 misek a necháme vychladnout. Na pěnu rozřízneme vanilkový lusk a vydlabeme dužinu. Ušleháme žervé, smetanu, vanilkovou dřeň a zbylý cukr. Rozdělíme na kaši a ozdobíme meduňkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Sibirky s malinovým přelivem Domácí zmrzlina - jak na ni? Články z

Komentáře k receptu: Borůvkový dezert

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web