Boršč speciál pro celou rodinu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks klobása nebo párek
    • 1
      ks cibule
    • 0,3
      balení mražená kukuřice
    • 0,3
      balení mražený hrášek
    • 1
      ks mrkev
    • 0,3
      sklenice sterilovaná řepa
    • 4
      ks brambory
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1,5
      lžička cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • maggi
    • worcestrová omáčka
    • 1
      balení gulášová polévka v sáčku rodinné balení
    • 1
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu, uzeninu a brambory nakrájíme na kostky. Do 2 litrového hrnce dáme osmahnout párek s cibulí.
2
Do půllitru s vodou vsypeme polévku a rozmícháme, obsah vlijeme do hrnce a mícháme, postupně přiléváme vodu (1,5 l).
3
Když se začne polévka vařit přidáme postupně kukuřici, hrášek, brambory, mrkev a řepu. Necháme povařit 10 minut a přidáme zakysanou smetanu.
4
Nakonec ochucujeme podle chuti solí, maggi, worchestrem a cukrem. Polévka by měla být sladkokyselá. Kdo rád ostré, přidá feferonku.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Makina
    Makina |

    11. 2. 2011 15:38

    No fuj! A tenhle blevajz se opravdu nedá nazvat borščem.

  • Marie Novakova
    Marie Novakova |

    9. 9. 2009 01:23

    čtu název tohoto receptu a nestačím se divit.....

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    9. 8. 2008 13:29

    Nesouhlasím s Danovými výrazy, ale toto zde by se mohlo jmenovat nanejvýš SPECIÁL PRO CELOU RODINU a nedělat Boršči negativní reklamu.

  • Yvonne St.
    Yvonne St. |

    5. 9. 2007 13:58

    Pri tomto recepte je výhodou, že je navarené raz-dva. A mne to celkom chutilo, hoci neviem, či by som práve takúto polievku nazvala borščom. Najviac mi aj tak chutí boršč, ktorý varí naša rodina už cez 3 storočia. Recept získala moja prastará mama od svojich piateľov "z Ruskej"(zeme). Je identický s borščom uvedeným v receptári pod názvom "Červený boršč oblast Žitomir" - až na tú fazuľu. Tá v našom recepte nie je.

  • s fjs
    s fjs |

    13. 5. 2006 17:02

    dobré

  • Jana Koutová
    Jana Koutová |

    2. 10. 2005 08:43

    Samá mražená zelenina - i ta, která do boršče vůbec nepatří. To se nedivím, že se musí přidávat polévka z prášku a různé dochucovadla, aby vůbec se docílilo nějaké chuti. V tomto případě bohužel nevalné. Zkuste recept "Boršč od Tefalu". Ten nám chutnal.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    9. 2. 2005 20:13

    Dane Kolohnáte, recept na boršč pocházející z Ruska je zde v databázi již několik let a dnes byl přidán další. Oba vyzkoušené. Zkuste ve vyhledávání zadat "Ukrajinský boršč".

  • Dan Kolohnát
    Dan Kolohnát |

    8. 2. 2005 17:16

    Vyzívám skutečně fundovaného odborníka nejlépe z Ruska nebo Ukrajiny aby nam sem pověsil skutečný a vyzkoušený recept a ne tyhle patoky

  • Honzas Jelinek
    Honzas Jelinek |

    24. 12. 2004 16:19

    samozřejmě že nejlepší je dát kořenovou zeleninu, ale i tak je to vyborné. Zkusil jsem a mohu jen chvalit. Honza

  • Josefina
    Josefina |

    15. 12. 2004 23:44

    Nemůžu si pomoci, ale takové množství mražených potravin na úkor čerstvých... a navíc polévka ze sáčku! Vždy, když to jde, jsou čerstvé potraviny nejlepším řešením. Navíc v případě boršče se nejedná o nákladné věci, například kořenová zelenina opravdu není drahá záležitost.