Autor:

Boršč speciál pro celou rodinu

Střední
Ingredience
Klobása
nebo párek
1 ks
Cibule 1 ks
Mražená kukuřice 1/4 balení
Mražený hrášek 1/4 balení
Mrkev 1 ks
Sterilovaná řepa 1/4 sklenice
Brambory 4 ks
Zakysaná smetana 1 kelímek
Cukr 1,5 lžička
Sůl  
Pepř mletý  
Maggi  
Worcestrová omáčka  
Gulášová polévka v sáčku
rodinné balení
1 balení
Rostlinný olej 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Zeleninu, uzeninu a brambory nakrájíme na kostky. Do 2 litrového hrnce dáme osmahnout párek s cibulí.

Do půllitru s vodou vsypeme polévku a rozmícháme, obsah vlijeme do hrnce a mícháme, postupně přiléváme vodu (1,5 l).

Když se začne polévka vařit přidáme postupně kukuřici, hrášek, brambory, mrkev a řepu. Necháme povařit 10 minut a přidáme zakysanou smetanu.

Nakonec ochucujeme podle chuti solí, maggi, worchestrem a cukrem. Polévka by měla být sladkokyselá. Kdo rád ostré, přidá feferonku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1
Reklama
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Boršč speciál pro celou rodinu

Komentáře

  1. Marie Novakova   09.09.2009 | 1:23 | reagovat |

    čtu název tohoto receptu a nestačím se divit.....

  2. Oldřich Gargulák   09.08.2008 | 13:29 | reagovat |

    Nesouhlasím s Danovými výrazy, ale toto zde by se mohlo jmenovat nanejvýš SPECIÁL PRO CELOU RODINU a nedělat Boršči negativní reklamu.

  3. Yvonne St.   05.09.2007 | 13:58 | reagovat |

    Pri tomto recepte je výhodou, že je navarené raz-dva. A mne to celkom chutilo, hoci neviem, či by som práve takúto polievku nazvala borščom. Najviac mi aj tak chutí boršč, ktorý varí naša rodina už cez 3 storočia. Recept získala moja prastará mama od svojich piateľov "z Ruskej"(zeme). Je identický s borščom uvedeným v receptári pod názvom "Červený boršč oblast Žitomir" - až na tú fazuľu. Tá v našom recepte nie je.

  4. s fjs   13.05.2006 | 17:02 | reagovat |

    dobré

  5. Jana Koutová   02.10.2005 | 8:43 | reagovat |

    Samá mražená zelenina - i ta, která do boršče vůbec nepatří. To se nedivím, že se musí přidávat polévka z prášku a různé dochucovadla, aby vůbec se docílilo nějaké chuti. V tomto případě bohužel nevalné. Zkuste recept "Boršč od Tefalu". Ten nám chutnal.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web