Boršč pro labužníky r. 1878

Snadné
Ingredience
Hovězí maso 750 g
Vepřové maso 500 g
Červená řepa
Velká
2 ks
Cibule 2 ks
Petržel 1 ks
Celer 1 ks
Bobkový list
2-3
3 ks
Nové koření
10-15
15 
Pórek
Citron  
Bílé víno
200-300 / Stolní
300 ml
Petrželka  
Kopr  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Hovězí i vepřové maso uvaříme s veškerou zeleninou a kořením. Červenou řepu omyjeme, oloupeme a vcelku upečeme v troubě. Měkkou řepu nakrájíme na nudličky, vložíme do teriny(polévkové mísy), přidáme šťávu z jednoho citronu, bílé víno, uvařené maso nakrájené na kostky, sekaný kopr a petrželku a zalijeme horkým scezeným masovým vývarem.

Podle chuti osolíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Banica Ochutnejte Bulharsko Články z

Komentáře k receptu: Boršč pro labužníky r. 1878

Komentáře

  1. František Brusák   15.05.2007 | 7:01 | reagovat |

    V polévce kde se používá víno nelze použít smetanu a ani tenkrát nebyla zakysaná smetana a co se týká vína tak stolní víno je stále jen stolní není ani polosuché ani suché.Stolní víno je třeba mešní. Co se týká zelí tak to používají pouze na ukrajině.Jinak Boršč je bez zelí.Ať je to Moskevský,Kyjevský,Litevský a nebo Běloruský chladník jako studená polévka pro horké letní dny.

  2. Eva   10.05.2007 | 0:07 | reagovat |

    Boršč bez zakysané smetany si nedokážu představit. Tak raději volím 21. století

  3. Jozef T.   09.05.2007 | 16:05 | reagovat |

    Aj ked je mozné, ze v 19. st. sa nehovorilo otom, ci víno má byt suché, polosuché atd., domnievam sa, ze ak je tam citrón mohlo by byt víno polosladké az sladké. Predpokladám, ze autor recept vyskúsal a mohol by ho doplnit (upresnit). Dakujem.

  4. Majka Rončáková   09.05.2007 | 10:00 | reagovat |

    Kde je zelí?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web