Boršč pro labužníky r. 1878

Snadné
Ingredience
Hovězí maso 750 g
Vepřové maso 500 g
Červená řepa
Velká
2 ks
Cibule 2 ks
Petržel 1 ks
Celer 1 ks
Bobkový list
2-3
3 ks
Nové koření
10-15
15 
Pórek
Citron  
Bílé víno
200-300 / Stolní
300 ml
Petrželka  
Kopr  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Hovězí i vepřové maso uvaříme s veškerou zeleninou a kořením. Červenou řepu omyjeme, oloupeme a vcelku upečeme v troubě. Měkkou řepu nakrájíme na nudličky, vložíme do teriny(polévkové mísy), přidáme šťávu z jednoho citronu, bílé víno, uvařené maso nakrájené na kostky, sekaný kopr a petrželku a zalijeme horkým scezeným masovým vývarem.

Podle chuti osolíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Štěpánská s žemlovými knedlíky Česká klasika na talíři Články z

Komentáře k receptu: Boršč pro labužníky r. 1878

Komentáře

  1. František Brusák   15.05.2007 | 7:01 | reagovat | závadný

    V polévce kde se používá víno nelze použít smetanu a ani tenkrát nebyla zakysaná smetana a co se týká vína tak stolní víno je stále jen stolní není ani polosuché ani suché.Stolní víno je třeba mešní. Co se týká zelí tak to používají pouze na ukrajině.Jinak Boršč je bez zelí.Ať je to Moskevský,Kyjevský,Litevský a nebo Běloruský chladník jako studená polévka pro horké letní dny.

  2. Eva   10.05.2007 | 0:07 | reagovat | závadný

    Boršč bez zakysané smetany si nedokážu představit. Tak raději volím 21. století

  3. Jozef T.   09.05.2007 | 16:05 | reagovat | závadný

    Aj ked je mozné, ze v 19. st. sa nehovorilo otom, ci víno má byt suché, polosuché atd., domnievam sa, ze ak je tam citrón mohlo by byt víno polosladké az sladké. Predpokladám, ze autor recept vyskúsal a mohol by ho doplnit (upresnit). Dakujem.

  4. Majka Rončáková   09.05.2007 | 10:00 | reagovat | závadný

    Kde je zelí?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Jak skloubit práci se starostí o děti? Jak skloubit práci se starostí o děti?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web