Boršč od Tefalu

Hodnocení:

Moje:

150 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g hovězí maso
    • 200
      g vepřové maso
    • 1
      ks bílé zelí
    • 4
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks fenykl
    • 1
      ks červená řepa
    • 1
      plechovka rajčatové pyré
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do 3 litů vody přidáme maso a uzený špek. Přivedeme k varu a odstraníme pěnu. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, zelí, cibuli, červenou řepu, fenykl a rajské pyré. Okořeníme a vaříme cca 2 hodiny. Maso pokrájíme a na talíř přidáme smetanu.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    16. 11. 2005 09:13

    Jo, já myslela Michala Kubíčka :)) a psala něco jiného. Jinak boršč dělávám podle receptu Ukrajinský boršč pravidelně na Nový rok.

  • Anonym
    Anonym |

    16. 11. 2005 08:23

    Myslím si, že Sanča Fülle i Kuchařka on-line se mýlí, protože paní Marie Vyhnalová reagovala pravděpodobně na komentář Michala Kubíčka. Kdyby reagovala na komentář Michala S. nedávalo by to smysl!

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    15. 11. 2005 17:05

    Sanča Fülle: paní Vyhnalová reagovala na komentář pana Michala S. z 21.10.2005. Všimněte si prosím datumu přidání komentáře.

  • Sanča Fülle
    Sanča Fülle |

    15. 11. 2005 14:21

    Paní Vyhnalová, pan Fidlík není k smíchu, ještě jednou si pozorně přečtěte jeho komentář. Pak zjistíte, že od něj vlastně opisujete.-)Boršč mám moc ráda a zkusila jsem už několik receptů. Tenhle vyzkouším příště.

  • ludmila chroma
    ludmila chroma |

    8. 11. 2005 07:37

    Zdravím čtenáře: protože jsem neměla bulvu fenyklu, musela jsem do polévky přidat kysané zelí a trochu ji okyselit octem. Byla by snesla i kopr, pokud by byl doma... Uzené do ní chutově zapadlo.

  • Anonym
    Anonym |

    31. 10. 2005 17:51

    Tak jsem zkusila boršč, fenyklovou bulvu jsem nemohla sehnat, jsme malé město :o)) ale nakonec sehnala a je to fakt fakt dobré. Byla jsem až překvapena. Nečekala jsem to. Dobrota, zařazuji do svých zaručených receptů

  • Marie K.
    Marie K. |

    31. 10. 2005 12:35

    Moc nám chutnalo, doporučuji. Je to zdraví, velmi chutná polévka plná zeleniny. Skvělá chuť!! Děkuji za recept.

  • Fidlík
    Fidlík |

    25. 10. 2005 18:35

    Ahoj!Ja som žil v Kijeve 3 roky a musím priznať, že ani fazuľu a ani údené mäso som v boršči nikdy nejedol. Taktiež musím priznať, že z ukrajinskej kuchyne to je snáď moje najobľúbenejšie jedlo a keby moje deti neboli také poamerikazované so svinstvami ako Hamburger a pod., tak by sme ho s manželkou určite varili aspoň raz do týždňa.Čo sa týka uvedeného receptu, myslím si, že treba rešpektovať autora a taktiež pozitívne ohlasy tých čitateľov, ktorí recept vyskúšali a si ho pochvaľujú. Ja zostanem pri tom “mojom”, ktorý som si doniesol z Kijeva, bol som pri jeho varení a pre mňa je ten “najlepší”. Napriek tomu si myslím, že každý nový recept môže obohatiť našu kuchyňu a to bez ohľadu na to, či ho rešpektujeme na 100 %, alebo len čiastočne. Tí, ktorí nemali možnosť ochutnať Boršč v autentickom prostredí, či už v reštaurácii, alebo v ukrajinskej rodine, vďaka receptu ho majú možnosť vyskúšať doma. Čo sa týka názvu, o tom samozrejme nediskutujem...

  • Marie Vyhnalova
    Marie Vyhnalova |

    23. 10. 2005 07:23

    Milý Michale, co Ti vadí? Název? Jsi k smíchu. Než budeš něco hodnotit, vyzkoušej recept. O to tady v těchto komentářích jde, víš? My jsme včera polévku dělali a je moc dobrá!! Tudíž nám je úplně jedno, zda se jmenuje tak či onak.

  • Ira
    Ira |

    22. 10. 2005 16:04

    Boršč je ukrajinska polévka (není ruská - oni vaří šči ze zelí), a každá žena u nás má svůj recept. Mám moc ráda boršč mé tchyně. Můj boršč má vůbec jinou chut', ale je lehký a zelenina zustává chrupá /asi čerstvá/.

  • Michala S.
    Michala S. |

    21. 10. 2005 09:42

    Pamatuji si, když v Praze otevřeli Arbat. Tam jsem jedla boršč poprve, pak i jiných státech. Opravdu se připravuje všude úplně jinak. Každý si přidá nebo ubere to, co mu vyhovuje. Tento recept je dobrý. Moc dobrý. Chválím ho a dávám jedna.

  • Michal Kubíček
    Michal Kubíček |

    21. 10. 2005 08:51

    Vim, ze to asi nezverejnite, ale borsc od Tefalu. !!! Fujtajbl. To uz tady rovnou muzete davat recepty typu Knedlo vepro zelo od Siemense nebo Halusky od Zepteru. Zni to vazne stejne "uzasne".

  • Monika V.
    Monika V. |

    19. 10. 2005 14:40

    Polévku jsem udělala bez uzeného a i tak byla vynikající. Moc nám chutnalo.

  • Jana Krejčí
    Jana Krejčí |

    18. 10. 2005 10:33

    Moooc dobré, to se ti moji kluci olizovali až za ušima. Dobroučký papáníčko!

  • Gaba ***
    Gaba *** |

    18. 10. 2005 08:26

    Super, super polévka. Dobrůtka. Chválím :o))

  • Di
    Di |

    15. 10. 2005 07:44

    Přesto si dovolím ještě jednu malou poznámku o původu boršče. Smažený "vídeňský" řízek rozhodně není původu českého a dokonce ani rakouského. Přesto ho v těchto zemích prakticky považují za své typické jídlo. Moskevský boršč rozhodně existuje, přestože je to ukrajinské národní jídlo. Možná to bude tím, že ho v těchto krajinách vařívali už v době, kdy se ještě východní Slované nedělili na Rusy, Bělorusy a Ukrajince, ale tvořili jeden "národ". Proto mají hodně tradic společných, včetně nejstaršího státu Kyjevské Rusi a třeba včetně boršče - jen ho všude dělají trochu jinak. Diskutovat se dá o čemkoliv, ale proč hned poznámky, Kde jste to slyšela s osmi otazníky. Žádný přece nemůže vědět úplně všechno!!!!!!!!!!

  • Jana Smolíková
    Jana Smolíková |

    14. 10. 2005 18:36

    Ňamka, ňamka .... super polévka!!

  • Mirka Fořtová
    Mirka Fořtová |

    14. 10. 2005 18:22

    No tady je teda diskuse :o)) A zkoušel někdo tento recept, když jste všichni tak chytří? Boršč je opravdu ukrajinské jídlo. Ale toto se zde snad nehodnotí, či se pletu? Recept je dobrý, chutnalo nám. Síso, místo uzeného špeku jsem dala uzenou rolku a hovězí spíš libovější. Tak ať Vám také chutná!

  • Di
    Di |

    12. 10. 2005 23:02

    Ano, jedla jsem boršč v Moskvě, ale už to nějaký ten pátek bude.

  • Sísa
    Sísa |

    12. 10. 2005 09:20

    A uzené vepřové hrudí je ten uzený špek?Hovězí použít jako na polévku? Jsem začátečník a tak neznám některé názvy. Díky za radu

  • Karel Prokopič
    Karel Prokopič |

    11. 10. 2005 23:25

    Pravý Rus vám řekne jeden fakt: boršč vůbec není ruské, ale ukrajinské jídlo! Ve většině ruských rodin se nedělá. Mají své šči. Nikde tam nedávají tolik věcí jako v Česku.Např. uzeniny. Hovězí maso se po uvaření VYJME, nakrájí a dává se do boršče až nakonec. Hustý boršč "po česku" Rusy tady moc neuchvacuje. Mám to procestovaný mockrát.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    11. 10. 2005 21:05

    Do moskevského boršče se skutečně přidává šunka a párek. Do kyjevského, který se připravuje ze stejného dílu hovězí a skopového masa se zase přidávají fazole, navinulá jablka, celerová nať a sladká paprika. Černigovský boršč se připravuje z vepřového masa, patizonů, jablíček a fazolí. A tak dále...

  • evka
    evka |

    11. 10. 2005 19:20

    Já nevím, Di, tys jedla borš přímo v Moskvě? Já jsem teda byla půl roku ve Volgogradu, boršč jsem tam jedla mockrát, ale uzené ani nic podobného tam rozhodně nedávají. Po pravdě řečeno, ani jsem tam uzené nebo šunku nikdy neviděla - neuvěřitelná bída...

  • Di
    Di |

    11. 10. 2005 15:49

    Třeba v Moskvě Evo, protože do pravého moskevského boršče se dává hovězí maso, šunka a párek.

  • Eva
    Eva |

    10. 10. 2005 12:40

    Dančo, a vy děláte boršč z uzenin????????Kde jste to slyšela?

  • Libuše Kuncová
    Libuše Kuncová |

    8. 10. 2005 17:45

    Nemohu nenapsat jak nám chutnalo! Moc jsme si pochutnali a i když polévky byl velký hrnec, byla hned pryč. A to je u nás co říct :o)

  • Jana Koutová
    Jana Koutová |

    2. 10. 2005 08:37

    Tento recept jsem vyzkoušela a polévka je vážně výborná.

  • Danča
    Danča |

    27. 9. 2005 18:02

    Báječný recept!!! Doporučuji všem. Ingredience vytvoří báječnou plnou chuť polévky. Naše rodina nemá ráda párky a uzeniny, proto nás tato úprava borščce nadchla. Je výborný.